sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Viikkokatsaus

Ensinnäkin olemme vähän pahoillamme siitä, että uudet postaukset ovat olleet harvassa. Selitetään sitä sillä, että blogin kirjoittjaja häipyi paatilta jo tiistai-iltana maihintulon jälkeen.

Maanatai ja tiistai vietettiin vaihtelevissa keleissä. Vettä saatiin niskaan, välillä satoi räntääkin ja sitten taas oli hetki aurinkoista. Alla, Mustaluodon ja Kuivan Kaltsaaren välissä kuvattu, videoklippi kuvaa kelejä osuvasti. Samanlaisten säiden merkeissä on tainnut loppuviikkokin kulua


Keskiviikkona paatit jäivät kovan tuulen vuoksi maihin. Tuulesta saatiin lisäpotkua troolin korjaukselle. Troolin pohjapaneellissa oli jonkin verran katkenneita harvojen liinojen lankoja. Ne alkoivat jo haitata troolin käyttäytymistä ja tuulesta saatiin lisä- apua korjaustyölle. Rokkialli ajoi Röölään ja Jussi kurvaili keskiviikkoaamuna autolla apumieheksi. Kippari olikin jo siirtynyt muihin tehtäviin maissa.

Jussin lähettämässä kuvassa nähdään miten troolia on vedetty maihin korjausta varten. Ei ole mikään helppo työ löytää katkenneille langanpäille oikeaa kaveria ja solmukohtaa. Harvojen liinojen solmuväli om yli kolme metriä (3,2m), eli silmän koko on miltei kuusi ja puoli metriä.
Keskiviikkoiltana Jokke saapui Jussin kaveriksi ja torstaista lähtien paatit ovatkin olleet kalassa joka päivä. Silakoitakin on tullut ja muutakin sivusaalista on mukaan tarttunut.

Kettinippuun on tarttunut mereen jäänyttä pyydystä. Onkohan se jotain vanhaa troolia, vai mitä lienee virta kuljettanut apajille.

Jokke mittailee sivusaalista. Olisikohan tuolle jotain käyttöä vaikka marjapensaiden suojana rastaiden hyökkäyksiä vatsaan?
Ruotsalaisten ennusteen mukaan kelit ei kummoisiksi ole muuttumassa tälläkään viikolla.


4 kommenttia:

 1. suunnittelelevat alus/kalastajakohtaisia kiintiöitä. osaako bloggaaja sanoa mistä uusille kalastajille irroitetaan kiintiö tulevaisuudessa jos kiintiöt on jaettu aiemmin kalastaneiden kesken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa koskeva lakiehdotus on lausunnolla. Kopioikaa tästä linkki:
   http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kaupallisen-kalastuksen-toimijakohtaisten-kiintioiden-valmistelu-etenee-lakiehdotus-lausunnolla

   Poista
  2. mitä mieltä on kippari, pystyisikö kahdella 10 metrisellä paatilla troolaamaan kesäisin pinnasta parivetona silakkaa kannattavasti?

   Poista
  3. Kyllä Pystyy! Takahammasrattaan tilalle vain pitää vaihtaa sirkkelinterä! Saimaalla vetävät kuhatroolia talvella vesiskootteereilla ja tulos on ollut hyvä. Eikun rohkeasti troolinhankintaan!

   Poista