keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Työtä vuorotta

Edellisissä postauksissa olemme valitelleet pienentyneitä saaliita. Oltiin muutama päivä jopa kotinurkissa odottelemassa uusien parvien uimista saaristooon. Täällä majailleet parvet ovat nyt uineet kutemaan matalikoille. Vesi on lämmennyt sopivasti ja rysäkalastajien pyydykset täyttyvät hurjaa vauhtia. Meidän selkävesillä sijaitsevat troolausapajat ovat edelleenkin melkoisen tyhjiä.

Jos kalaa aikoo saada niin pyytää pitää. Ollaan siis pidennetty troolinvetoaikoja. Pyydystä on hinattu kymmenisen tuntia kerralla pari kertaa vuorokaudessa. Välillä käydään maissa lossaamassa ja taas mennään.

Pitkät päivät ja valoisat yöt, mikäs täällä on kurvaillessa. Maisemiakin ehtii katselamaan oikein kunnolla ja seuraamaan muuta liikennettä.

Troolari SIPI on menossa kalaan Iniön aukolle.
Havupuut kukkivat ja siitepölyä löytyy kaikkialta. Syököhän kalat tuota?
Aurinko on laskenut Perkalan taakse.
Eilen pyörittiin pitkästä aikaa Rymättylän ja Nauvon vesillä koko päivä. Laivoja bongattiin Youtubevideoon. Tuli opeteltua tekstitysten tekoa samalla. Ei noista teksteistä ihan tasaista jälkeä vielä, mutta ainahan voi parantaa.


Tämä klippi unohtui lisätä ylläolevaan videoon. Laitetaan tänne prään jälkitoimituksena. M/S FINNPULP on juuri sivuuttanut Rönngrundin ja kurvaa kohti Turkua.
4 kommenttia:

 1. Siitepölyä kalakan ei syö! mutta saaristossa kuulemma kuivasivat ja käyttivät jauhon korvikkeena. Olisko tää Latosaaren leipä sitten siitä kuuluisa?

  VastaaPoista
 2. http://moro.aamulehti.fi/2014/05/27/kalat-syovat-siitepolya-ahvenisjarvella/

  Tosin voi olla kyse jostain muusta esimerkiksi plantonesiintymstä, jossa nyt vain sattui olemaan paljon siitepölyä ympärillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet kalat, tiurat tms. käyvät usein pinnalla nokkaisemassa jos siellä on jotain. Sylkäise laiturilta veteen niin usein on joku tarkistamassa olisiko siellä syötävää.
   T: Latosaaren Affena

   Poista
 3. Oletteko nyt menossa "merta edemmäs kalaan"?

  VastaaPoista