keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Tammikuun lopun ja helmikuun alun tunnelmia

Jussi ja Jokke ovat kalastaneet kahdestaan Rockallin Kimmon ja Aivon kanssa käytännössä koko tammikuun ajan. Seniorikipparilla on ollut maissa muita puuhia. Valitettavasti blogipostaukset ovat jääneet tekemättä.

Korjataan nyt vähän tilannetta ja näytettään tammikuisia tunnelmia. Ei uskoisi, että eletään keksitalvea. Kuvat Jussin, Joukon ja Kimmon ottamia.On tammikuuhun varmaan muunkinlaisia kelejä mahtunut, mutta niiden kuvat eivät ole kameraan jääneet. Kalaakin näyttää tulleen.

Ja tietenkin merielämään kuuluu hyvä ruoka.


Kuukausi vaihtui ja seniorikippari hyppäsi paattiin. Jussi lähti muutamaksi päiväksi maihin.

Keli on edelleen mitä parhain. Toivotaan tällaista loppuvuodeksi.Auriko saisi tietenkin paistaa.
Jokke valmistelee päivän ateriaa. Silakat maistuivat ja hävisivät lautaselta sellaisella vaudilla, että kuvat jäivät ottamatta.
Kalamarkkinoille on syntynyt kilpailua. Ollaan muutaman kerran käyty vaihteeksi lossaaamassa Nauvon Käldingessä. Niin tehtiin tänäänkin.


6 kommenttia:

 1. Jos vain tuolta Rymättylän eteläkärjen tienoilta tulee kalaa, niin Käldingeen taitaa tulla paljon lyhyempi lossausmatka.
  T: Latosaaren Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Saaristomerellä oikeastaan kaikki ns ajomatkat onneksi lyhyitä. Hyvin pärjätään tällaisella hitaammallakin "puukengällä".

   Poista
  2. Jos tuo älytön esitys lossausaikojen rajoittamisesta menee läpi, niin silloin lossausmatkallakin on enemmän merkitystä. Tai sitten teidän täytyy vaan muuttaa vuorokausirytmiänne, eli useimmiten laskisitte troolin pilkkopimeässä. Silloin helposti inhimillisten virheiden mahdollisuus kasvaa.
   T: Latosaaren Affena

   Poista
  3. Pimeässä kalastaminen näin talviaikaan täällä Saaristossa ei oikein onnistu. Kalat leviää koko veden syvyydelle ja parveutuvat pohjan lähelle vasta päivällä. Jos nuo rajoitukset tulevat, niin ne sotkevat koko kalastuksen.

   Eihän maantieliikennettäkään kielletä öisin, vaikka poliisilla ei olisi yhtään määrärahoja yötöihin. Tässä taas kerran esimerkki maa-ja metsätalousministeriön tsaarinajan hallintokulttuurista. Aivan käsittämätöntä näin aikoina.

   Olen kyllä kuullut huhuja, että järki olisi voittanut. Minulta on mennyt luottamus ao ministeriön viranhaltijoihin kokonaan. En usko ennenkuin näen, sillä yhdenkään viranhaltijan sanaan ei voi luottaa. Valitettavasti näin on.

   Aikomuksenani on ollut, etten ottaisi kantaa politiikkaan enkä näihin hallintoasioihin. Joskus se vain ei ole onnistunut. Koitan ryhdistäytyä ja jättää mokomat harmit taakseni ja keskittyä olennaiseen.

   Poista
 2. On mielestäni pelkästään hyvä asia, että sinä Seppo otat kantaa asioihin ja tuot asioita sekä epäkohtia julki. Vain näin taataan vähäisen kalastuselinkeinomme pysyminen hengissä.

  Peimarin Paroni

  VastaaPoista
 3. Täälä itäsuomen rannalla ei silakkaa, ei kilohailia saa juuri mistää, joskun torilla, silloinkin 9 menessä kaikki myyty.

  VastaaPoista