sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Airistolla

Alkuviikolla kalastimme Airistolla ja Rymättylän nurkilla. Troolia vedettiin välillä aika lähellä pohjaa jolloin silakoitten lisäksi saaliiksi saatiin muutamia särkiä. Toinen miehistömme jäsen on kotoisin Saarenmaalta. Hän innostui valmistamaan juhannusherkkua "Voblaa" itselleen. Kyseinen perinneherkku valmistetaan siten, että ensin särkikalat suolataan ja jonkin ajan kuluttua ripustetaan narulle kuivumaan. Eikös tämä ole oikein trendikästä? Vobla nautitaan kuten perunalastut tai snacksit oluen tai muun hyvän juoman kanssa illanistujaisissa.
Suolattuja särkiä pujotetaan naruun

Ja siellä ne särjet iloisesti kuivuvat pakan alla
Rymättylän lounaispuolella on kaksi pientä luotoa Stora ja Lilla Äggskär. Alla olevassa kuvassa tähyilen Lilla Äggskärin kivikoille ja näkyyhän niitä: luodot ovat hallien suosiossa ja parikymmentä elukkaa loikoilee kivillä. Kun vedämme troolia ihan vierestä pulahtavat luontokappaleet mereen meitä vahtimaan.


Mustat täplät luotojen edssä ovat halleja, takana Ominaisholmen
Joidenkin mielestä hallit voivat olla söpöjä. Verkoilla ja rysillä kalastaville ammattiveljille ne ovat kuitenkin mitä pahimpia haittaeläimiä ja ovat pakottaneet monen kalastajan luopumaan ammatistaan.

Keväisin Saaristomeri on mitä mukavin paikka kalastaa. On valoisaa, merenkäynnistä ei ole haittaa, matkat apajille ovat lyhyitä. Tänä keväänä saaliit ovat toistaiseksi oleet niukanlaisia. Onneksi sentään on saatu voblaa kuivumaan. Mitähän kotiväki tuumaa kun tarjoilen niitä juhannusaterian alkupaloiksi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti