keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Huvivenesesonki on alkamassa

Kevät etenee, pääskysiäkin on jo nähty. Siis alkaa olla kesä. Kesän myötä huviveneily lisääntyy räjähdysmäisesti Saaristomerellä. Meille siitä syntyy uusia haasteita. Joukossa on aina veneilijöitä, jotka eivät tunnista kalastusalusten merkkejä ja valoja, eivätkä näin ollen myöskään osaa tai halua väistää meitä. VHF-puhelimen kutsuihin ei vastata ja lähes päivittäin joku yrittää tunkea väliimme. Troolia vedetään pinnassa eikä siitä hyvää seuraa, jos vaijereihin ja trooliin takertuu purje- tai moottoriveneitä. Äsken Hevonkackin vieressä näin meinasi juuri käydä. Ei vastausta kanavalla 16, ei noteerausta valomerkkiin. Lopulta jouduimme ajamaan paatteja yhteen, jolloin veneilijä alkoi väistämään. Lisäksi Aivo huitoi sadehousuiila Bärbelin keulasta merkkejä.
Kalastusaluksen päivämerkki on kaksoiskartio ja troolarin valot ovat ympäri horisontin näkyvät alempi valkoinen ja ylempi vihreä valo
Ohjailukyvyltään rajoitettu alus, kuten troolari, antaa pitkän ja kaksi lyhyttä valo- tai äänimerkkiä halutessan varoittaa muita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti