perjantai 22. marraskuuta 2013

Terveisiä Tampereelle

Suomen Ammattikalastajaliiton hallitus pitää tänään kokoustaan Tampereella. Työlistalla on mm saaliskiintiöhin ja niiden hyödyntämiseen liittyviä asioita. Tehkää hyviä päätöksiä toivovat Bärbelin ja Huovarin miehistöt.

Pikkasen alkaa silakoita näkymään Saaristomerelläkin

4 kommenttia:

 1. Kommenttini ei nyt aiheesesi liity mutta on ollut mukava seurata tätä blogia jonka jostain sattumalta löysin muutama kuukausi sitten (en muista miten).

  Ihan senkin vuoksi että mökkeilen Kakskerran ja Paraisten välissä ja Airisto lähivesineen on tullut tutuksi jo vuosikymmenien aikana sekä hupiveneilyn että kalastamisen vuoksi.

  Bärbelin reittiä muistan joskus aiemmin AISista ihmetelleeni.

  Miten tuolla Ruotsin ja Tanskan välillä, onko koskaan sonarissa näkynyt sukellusvenettä vai väistävätkö ne kalastajat kauempaa?

  Toivottavasti tämän mielenkiintoinen blogisi jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran olen Itämerellä nähnyt sonarissa sellaisen kaiun jonka tulkitsin sukellusveneeksi. Pinnalla ajavia on näkynyt useita.

   Poista
 2. Tässä edellinen kommnetoija uudestaan. Eli sammutatteko AISin kun olette satamassa? Bärbel on Röölässä ja olettaisin että tekin olette siellä. AIS ei löydä Huovaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo MarineTraffic on jonkinlainen harrastajayhteisö. Ei siis mikään virallnen eikä viranomaisten ylläpitämä.

   Aluksen AIS toimii VHF puhelinten taajuudella ja VHF taajuuksien kantama ei ole kovin pitkä. Alukset voivat helposti tunnistaa toisensa AIS signaalista. Samoin esim Archipelago VTS pystyy seuraamaan meitä hyvin.

   Tämmöisen pikkupaatin antennikin on aika alhaalla. Kustavia lähin MarineTraffic yhteisön vastaanotin taitaa olla Kumlingessa ja siksi usein Kustavin Laupusissa oltaessa olemme ns katveessa.

   Poista