Muutama päivä sitten kerroin pyytämämme silakan loppusijoituksesta. (
http://huovari.blogspot.fi/2013/12/kalakauppaa.html ) Eilen illalla kävin kurkkimassa pakastamon ovesta sisään. Saadaan vähän selvyyttä mitä siellä saaliille tapahtuu.
 |
Kalan valastaanotto- ja lajitteluhallissa silakkapytyt kipataan lajittelijaan |
 |
Sortteeraus käynnissä |
 |
Sortteerauksen jälkeen silakat kipataan tuollaisiin vertikaali levypakastimiin. Alumiiniset levyt ovat yli kolmenkymmenen asteen pakkasessa ja kalat jäätyvät nopeasti vajaan 50 millin paksuiksi parikymmenkiloisiksi harkoiksi. |
 |
Tässä pakastamon pietarilaisen asiakkaan laaduntarkkailija tutkimassa pakasteesta sulatettuja silakoita. Toivottavasti kaupat syntyvät. |
Naapurimaissamme silakoista ja kilohaileista valmistetaan mitä erilaisimpia tuotteita. Savustetut ja auringonkukkaöljyyn säilötyt sprotit ovat edelleen suosiossa ja hyviä ne ovatkin. Ainakin silloin kun säilykkeiden valmistamiseen on käytetty hyvää raaka-ainetta, vaikkapa Bärbelin ja Huovarin pyytämiä kaloja.
 |
Tämän näköisiä sprottipurkkeja silakoistamme lopulta syntyy. ( kuva on kaapattu netistä) | |
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti