perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuosi on vaihtunut

Toista päivää merellä kalassa. Eilen saatiinkin kokea vuoden ensimmäiset vastoinkäymiset. Niitähän tietysti tähän hommaan kuulu ja niitä riittää. Ei tämä troolikalastus ihan tanssia ruusuilla ole.

Siis: Eilisiltana kun oltiin vetoa lopettelemassa ja troolivaijereita kelaamassa sisään, katkesi Bärbelin puoleinen alavaijeri. Kolmisensataa kiloa painava kettinippu muuttui samalla hetkellä troolin alapaulan painoksi. Pientä hässäkkäähän siinä syntyi, mutta loppujen lopuksi aika vähällä selvittiin. Trooli saatiin ehjänä ylös ja kalatkin kaikki talteen.

Sillä aikaa kun me oltiin Laupusissa Huovarin kanssa kaloja lossaamassa joutui Bärbelin miehistö apuvoimineeen selvittämään sekaisin mennyttä troolia Röölässä ja pleissaamaan katkennutta vaijeria kuntoon. Melkein koko yöhän siinä meni, mutta täällä ollaan taas kalastamassa.

Bärbel on vetänyt troolin "sisään" ja odottaa Huovaria sitä tyhjentämään. Kuva on otettu joulukuussa täydenkuun aikaan. Eilen ei paljon ehtinyt kuvailemaan. Oli sen verran haastetta paattien ohjailussa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti