maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jättisilakan metsästys

Vapaa-ajankalastajille saaliin koko ja näkö lienee tärkeintä kalastuksessa. Nehän jopa harrastavat catch and release pyyntiä, eli saalis menee ihan hukkaan. Sitä ei edes syödä itse. No, meillä ei ole vielä niin paljon varallisuutta, että voisimme päästää saaliskalat takaisin mereen.

Aloitettiin kuitenkin uusi harrastus. Aletaan mittaamaan suuria silakoita. Niitä näkyy saaliin joukossa aina jokunen, oikein sillin kokoinen.

Viime viikon ensimmäinen jättisilakka. Pituutta 32 cm ja leveyttä sytkärin verran.
Viime viikko merellä muistutti toukokuuta. Aurinko paistoi ja lämmintä oli parhaimmillaan liki kymmenen astetta. Nyt on palattu talveen. Aamulla merelle lähdettäessä oli taas oikein rapia pakkanen ja säätietojen mukaan talvi jatkuukin muutaman päivän. Onneksi jäät on lähteneet miltei kaikkialta.

Kalanostajan talvilomat sotkivat vähän meidän kalastusta. Jouduttiin tulemaan viikonlopuksi kotiin, kun rantamiehet olivat lomilla ja kalan vastaanotto ei oikein pelannut. Olihan siitä maissa käymisestä hupiakin. Jussi sai viettää synttärinsä (21v) lauantaina kavereiden kesken ja kippari pääsi suksilla mäkeen ensimmäistä kertaa tänä talvena. Ollaan siis virkistytty oikein kunnolla.

Tyyni meri, liki kymmenen astetta lämmintä ja silakoita pussissa. Mitäs muuta kalastaja kaipaisi. Aina tietysti voisi saada vähän paremman hinnan saaliskaloista, Eihän sitä ihan tyytyväinen saa olla, ainakaan Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti