keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Aaltoliikettä, taas kerran.

Eilen ajeltiin Laupusiin rinta rottingilla. Pistettiin kalapumpun letku hymyssä suin ruumanluukusta alas ja alettiin pumppaamaan. Yht´äkkiä oltiin keskellä silakkasadetta. Kalaa sinkoili yltympäriinsä pitkin laituria. Rantaan oli vaihdettu uusi siirtoletku millä kalat pumpataan paatista laitokselle. Letku ei ollutkaan sitä mitä piti, vaan se sanan mukaisesti räjähti halki useasta kohtaan. Lysti loppui kerralla eikä uutta letkua tietenkään mistään keskiyöllä.

Tämä sininen imuletku pysyi ehjänä. Pumppukontin toiselta puolelta eli painepuolelta saatiin silakkasetta.
Kaikkea voi sattua ja joskus uudetkin pelit vain pettävät. Nukuttiin yö rannassa ja lähdettiin lossaamaan kaloja naapurikunnan Taivassalon Tuomaraisten kalasatamaan. Meille oli luvassa saaliin kuljetus illaksi.
Kohtalaisen hyvässä lastissa tuo meidän paatti.
Paatti odottelee ponttoonilaiturissa lossausvuoroaan. Saaristoon on laskeutunut sumua.
Otettiin oikein tuplaselfie Jussille uudessa satamassa.
Tuomaraisten kalasataman yhteydessä toimii yksi Suomen suurimmista silakanjalostuyrityksistä Länsi-Rannikon Kala Oy
Niin ja ainahan sitä pientä laittoa riittää. Kippari on saanut syksyn ensimmäisen silakka-aterian keskelle työpöytänä toimivaa ohjauspulpettia.
Kalasataman tunnelmaa illan pimennyttyä. Troolari KOSTER lossaa parhaillaan pumppuaseman edessä saalistaan.

Linkki Länsi-Rannikon Kalan kotisivulle


2 kommenttia:

 1. Asia ei ehkä kuulu Huovarin blokiin, kuitenkin asiasta silakoita kulutukseen on kysymys ja sivuaa siten Huovariakin. Tänään 13.11.14 oli Salon torin tuoresilakka hyvin huonolaatuista. Silakat olivat sisältä pehmenneitä ja pienikokoisia. Viikko sitten oli kalat samalla myyjällä todella hyviä. Asiasta on reklamoitu torikauppiaalle. Jokaviikkoinen tuoresilakkakauppa ja silakka-ateriamme on laitettava harkintaan. Elintarvikeketjussa on jotain sekaisin kun laatu vaihtelee niin paljon. Eihän asialle tarvitse mitään tehdä, meillä Suomessa on kaikki asiat esimerkillisiä.

  Terv. Honk konkin ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella ikävä kokemus saada huonoa tavaraa. Kyllähän se meitä tietenkin koskee, ainakin välillisesti. Mitähän kauppias mahtoi vastata?

   Poista