perjantai 14. marraskuuta 2014

Mistä Kruununmaa ja vähän logistiikastakin

Tänään laskettiin trooli mereen Kruunumaan ja Nurmon välisessä salmessa. Kipparia on kovasti kiinnostanut tuon KRUUNUNMAAN komealta kalskahtava nimi. Onko se joskus ollut Kruunun, eli kuninkaan maata vai mistä nimi? Netin ihmeellisestä maailmasta ei löydy oikeastaan minkäänlaista tietoa saaresta.

Kruunumaa Bärbelin takana. Saaressa on VTS tutkamasto ja ainakin yksi meidän apajille näkyvä talo.

Olisi mielenkiintoista saada tietää enemmän hienon saaren historiasta.  Blogin kommenttisivua tai facebook sivuamme saisi oikein mielellään käyttää tiedonjanomme täyttämiseen.

Eilen käytiin taas jättämässä saalis Tuomaraisiin. Laupusten laitteet eivät vieläkään ole kunnossa. Se logistiikka, se nykyajan logistiikka, ei tunnu pelaavan  millään. Tarvikkeet ovat matkalla jossakin.

Eräs blogimme seuraaja oli saanut Salosta pehmenneitä silakoita. Taitaa siinäkin tapauksessa käyneen niin, että logistiikkaketjussa ei kaikki ole ollut kunnossa. On se kumma, aikaisemmin kalat kuljetettiin usein muun rahtitavaran kanssa. Kylmäkuljetuksista ei ollut tietoakaan ja silakan laatu oli, ainakin kipparin muistin mukaan, paljon parempi. Silloin ei puhuttu logistiikasta. Tuoreet kalat piti kuljettaa mahdollisimman nopeasti paatista tukkurille, joka jakoi ne samantien vähittäismyyjille. Nykyajan terveysviranomaiset olisivat kauhuissaan. Missä vika?

3 kommenttia:

 1. Silakan laadusta torilla, ei ole Harriaspilta tullut vastausta reklamaatiooni, olisi vissiin pitänyt torua sievää torin kalamyyjää. Ootellaan...... Troolaustekniikkaan, Huovarilla on ilmeisesti omia reittejä apajilla, AIS mukaan kuta kuinkin vanhoja kokeiltuja jälkiä ajelette. Onko Huovarissa automaattiohjaussysteemejä jolle voi opettaa reittejä vai onko sijainnit kaiken aikaa kipparin hyppysissä?

  VastaaPoista
 2. Jäi tuosta edellisestä reklamaatio- ja troolauskommentista allekirjoitus pois. En osaa korjata.

  Terv Honk konkin ukko

  VastaaPoista
 3. Kyl meillä autopilotti on, mutta käsipelillä ohjataan vedon aikana. Meidän "yhdistelmä" on 500 metriä pitkä, 200 metriä leveä ja syvyyttä matalimmilaan noin 20 metriä. Ihan jokapaikkaan ei päästä ja sitten tietenkin on nuo yksityisvedet täällä saaristossa mitkä osaltaan vaikuttaa siihen missä kalastetaan.

  VastaaPoista