perjantai 21. marraskuuta 2014

Oppia ikä kaikki ja ensilumi

Mokkulaa ei olla vieläkään saatu, mutta Jussipa opetti kipparille miten nykyään toimitaan. Kyllästyi varmaan vahemman ukon putinaan: ei pelaa netti, ei näe sitä eikä tätä ja voi vietävä tuota operaattoria minkä teki, vaikka lupasivat ettei yhteys katkea jne jne. Yhteys pelaa nyt kännykän ja wifin avulla ihan mallikelpoisesti.Kaikkea sitä voi oppia, näköjään.

Kalastettiin eilinen päivä Airistolla ja yövyttiin Röölässä. Jatkettiin tänään ja löytyihän niitä silakoitakin lopulta.

Innamon länsipuolella, Råtgrundin linjataulussa on kesäisin kalasääksen pesä. Nyt näyttää siltä, että merikotkat suunnittelevat talon valtausta.
Jussi ahtaa silakoita. Täkkilasti alkaa olemaan valmis. Perämiesainesta, paattien lastaushan on perämiesten hommia.
Ensilumi paatilla

Tätähän se sitten on seuraavat kuukaudet. Pimeää ja kylmää.

5 kommenttia:

 1. Taas kivoja videoita ja valokuvia, hienoa. Jokos ne alkaa lintujen reviirikiistat? Mukava nähdä että saalistakin ootte saaneet. Salon torisilakoista oli juttua. Kalaliike vastasi kolmanteen reklamaatiosähköpostiin ja samalla olin jo soittanut puhelimella kalaliikkeeseen. Pitkän puhelun aikana selvisi, tilanne on mikä on, muutosta ainakaan parempaan ei ole odotettavissa. Suuret laatuvaihtelut johtuvat silakan kuljetuksesta, erityisesti välillä kalastajalta kalaliikkeeseen. Se kuulema tapahtuu jäävedessä kuljetuskolleissa. Jonkun verran silakkaa myös pumpataan, se on kuulema erittäin tuhoisaa silakalle. Tuoresilakan myynti torilla on romahtanut, yleensä se kuulema menee lemmikeille, ei ilmeisesti laatukaan ole sentakia niin tärkeä. Meille luvattiin torilta korvaukseksi tapahtuneesta yksi kilo tuoresilakoita. Taitaa jäädä nekin silakat Salon torilta hakematta. Loppupäätelmä on, Salon torilta ei tuoresilakoita kannata lähteä ostamaan. Ei nämä nykyihmiset taida osatakkaan enää tuoresilakoita valmistaa ruuaksi.

  Huovari blokin kuvissa on kiva katsella kunnon kalaa, Salossa ei kunnon silakkaa näe.

  Terv Honk konkin ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä koettaa saada mukaan tuoreita silakoita seuraavan kerran, kun tulen kotona Salossa käymään. Tosin en tiedä vielä milloin tulen, mutta kerron sitten täällä blogissa ja facebookissa

   Poista
 2. Rupesin miettimään kuinka saariston troolauksessa toimisi seuraavanlainen strategia. Yksi mies lähtisi pikaveneellä tuntia ennen troolia luotaamaan vetoalueita ja ilmoittaisi sitten troolipaatille paikat missä näkyi eniten silakkaa. Näin hitaalla troolarilla ei tarvisi etsiä kalaa lainkaan.

  VastaaPoista
 3. meitä on nyt neljä kalastajaa tässä porukassa, viides ja vene olis aikamoinen kululisä.

  VastaaPoista
 4. Monta tuntia lukenut tätä teidän blogia :-D onpahan mielenkiintoista !!!!

  VastaaPoista