tiistai 2. joulukuuta 2014

Lisää sähläystä

Eilinen päivä, se meni loppupäivänkin osalta kommelluspäiväksi. Kolme viikkoa on täällä saaristossa keikuttu ongelmitta ja sitten saatiinkin kommelluksia kerrakseen mahtumaan yhteen päivään.

Eilen illalla alettiin nostamaan troolia. Ilta oli jo pimennyt. Huovarin puolen troolin yläsiipeen oli tarttunut vanha verkko. Ei siinä mitään, niitähän me ollaan totuttu keräilemään. Irrottelin verkkonaruja troolin propuistra ja sain ne lopulta irti. Oltiin siinä Bärbelin kanssa ihan rinnakkain, niikuin kuuluu ollakkin. Saattoköysi oli jo heitetty Bärbeliin. Aivo kysyy ollaanko valmiina irrottamaan. Ollaan vastasin ja samalla Aivon kometo: IRTI VAAN!. Lyötiin pelikaanikoukut auki ja veto siirtyi Bärbelin troolirummulle. Paitsi, että siinä verkkoa irottaessani en ollutkaan kiinnittänyt saattoköyttä proppuun. Sinne meni yksi troolin siipi pitkin ja poikin troolirummulle.

Nyt Aivo ja Kimmo ovat selvitelleet tuota aiheuttamaani sotkua kolmisen tuntia ja trooli on saatu lopulta oikeaan järjestykseen. Arvatkaa nolottaako? Onneksi kaikki on ehjänä ja kalatkin saatiin talteen. Tämä päivä nyt menee vähän haaskuuseen. Pyydysten sotkeutumiset tietysti kuuluvat tämän työn luonteeseen, mutta parempi noilta mokilta olisi välttyä. Vahinkoja sattuu, mutta itse aiheutetut harmittavat eniten.

1 kommentti:

  1. Tekevälle sattuu, kaikissa ammateissa. Pääasia että kalaa tulee ja saadaan suutarinlohta joulupöytään! Tsempppiä pimeälle merelle...t. Pike

    VastaaPoista