tiistai 9. joulukuuta 2014

Myrskyvaroitus

Taitaa olla syksyn ensimmäinen kunnon myräkkä tulossa. Ollaan menossa Laupusiin kaloja viemään ja taidetaan lähteä sieltä samantien lossauksen jälkeen suojaisemmille rannoille. Laupusten laituri on avoin etelätuulelle ja sitähän näyttää olevan luvassa.

Ilmatieteenlaitoksen varoituskartta 9.12. klo 15
Kovaa vedennousuakin ennustetaan. Sehän tarkoittaa voimakkaita virtoja. Hankaloittaa sekin kalastusta aika tavalla.

Veden korkeus on ollut alle normaalin lähes koko syksyn ja nyt ennustekäyrä näyttäisi sen nousevan rajusti. Kotipuolessa sanottiin, että veden pitää nousta kolme kertaa korkealle ennenkuin talvi tulee.


Näyttää siltä, että huominen päivä pidetään tuulta. Saadaan ilmeisesti samalla asennetuksi viranomaisen uusin hienous= sähköinen kalastuspäiväkirja. Kauan sitä on jo odotettukin. Muutakin positiivista on tänään kuultu. On taas saatu lisää kiintiöitä. Ainakin viikko voidaan vielä kalastaa.

3 kommenttia:

 1. Olen tuota vedenkorkeusennustetta seurannut aina myräköiden tullessa kun etenkin isommalle veneelle tuo Kakskerran laituripaikka on vähän lyhyt niin on riski että veneen keula pääsee hakkaamaan laituriin kun köydet löystyy.

  Ennuste on ollut aina optimistinen, yleensä veden nousu plussan puolelle on jäänyt noin kolmannekseen ennusteesta kun ennustetaan isoa nousua. Ennustemallit eivät taida olla vielä ihan kohdallaan kun ei noita ennusteita montaa vuotta vielä ole ollut.

  t. Latosaaaren Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaiset kokemukset on täälläkin. Jonkinlaista suuntaa antaa, mutta hakusessa on. Turku on jostain syystä hankala, Föglö jo luotettavampi.

   Poista
 2. Mitä kaikkea tuon sähköisen kalastuspäiväkirjan kanssa pitää tehdä? Ajaa paatti Helsinkiin ja hankkia jonkin sortin läppäri sitä varten ja siihen GPS vai miten se homma toimii? Laita kuvia siitä, minkä näköinen se on, kun saat homman pelittämään.

  VastaaPoista