tiistai 13. toukokuuta 2014

Raumalainen turisti

Taas on jouduttu makaamaan maissa. Nyt ei ole markkinavoimat meidän puolella, vai olemmeko pelanneet korttimme väärin ja kädessä nököttää musta pekka. No, olihan se hyvä saada viettää äitienpäivän viikonloppua kotona.

Viime viikolla silakoitten joukkoon oli eksynyt jokunen ahven ja niistähän saatiin mainiot viikonloppuateriat. Ahven on niin hieno kala, että sitä saisi tulla trooliin useamminkin.

Ahvenfileet on laitettu rullalle katkarapujen, papujen ja mustajuuren kanssa. Akvaviitilla ja kuminalla maustettu kastikse kruunaa aterian. Tässä ei meidän perheen miesväen taidot riittäneet muuhun kuin ahventen fileointiin.

Kipparin savustamo ei ole kovin professionaali

Vaikkei savu-uuni olekaan kummoinen, niin kyllä sillä ahvenet saa savustetuksi.
Onneksi kuitenkin löydettiin tällekin viikolle pieni markkinarako ja päästiin vähän kalaonnea kokeilemaan. Saatiin turistikin mukaan paatille. Jussin kalakaveri halusi tulla katsomaan miltä keväinen Saaristomeri ja meidän touhut oikein näyttää. Jarno harjoitaa rysä- ja  verkkokalastusta sivuammattinaan, vai liekö työ maissa se sivuelinkeino. Hänen kalastustaan voi seurata Facebookista nimellä Pullan Kala

Raumlaiset nuoret leijonat. Katseet on suunnattu tulevaisuuteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti