torstai 8. tammikuuta 2015

Vaihtelevia säitä ja silakoita

Tammikuun alun säätilaa voi hyvällä syyllä kutsua vaihtelevaksi. Myrskyä, tyyntä, lumituiskua, poutaa pakkasta ja vesisadetta. Kaikkea tuota on ollut tarjolla näiden kolmen merellä vietetyn päivän aikana.

Auringon säteet: Päivä on jo pidentynyt ja sen kyllä huomaa jo ihan selvästi. Enää ei puhuta kukon askeleesta vaan päivät pitenevät aimo harppauksin. Viikon päästä valoa riittää jo puoli tuntia kauemmin.
Pakkasta kymmenkunta astetta. Troolin suojapussin paikkaus menossa. Käpyhommia joutuu tekemään aina silloin tällöin. Aivo näyttää jussille mallia.
Videoklipissä vedetään troolia ja kuunnellaan merisäitä. Mitähän se sään haltija on huomiseksi keksinyt? Eilen jouduttiin lähtemään Laupusista tuulen takia evakkoon Röölään heti lossauksen jälkeen.Tänäänkin meinattiin ensin jäädä maihin. Aamulla puhalsi kova tuuli ja räntää satoi vaakasuoraan. Otettiin torkut ja odotettiin valoisaa, eikä sää enää näyttänykään niin huonolta. Siis kalaan ja äkkiä.


Aamupäivän kaikuluotaimen näyttöä. Siinä näkyy silakka poikineen.
Trooli on ollut tunnin meressä. Aivo mittailee perää ja arvelee saaliin määrää. Meillä on aina leikkimielinen arvauskilpailu menossa. Kuka arvaa saaliin määrän lähimmäksi oikeaa.
Troolin perää väännetään nostoasentoon.
Nämä sieltä troolista löytyivät.
Ja lisäksi saatiin Bärbelin ruumakin täyteen.
Laitetetaan tähän loppuun arvauskilpailu blogin ja facebookin seuraajille. Kuinka paljon silakoita me saatiin Bärbelin kanssa tunnnin troolauksella? Vastaus kerrotaan sen jälkeen, kun Saariston Jäädyttämö on kerinnyt punnitsemaan saaliin. Palkintona silakoita: Saa tulla noutamaan Laupusista ja voidaan niitä Saloonkin tuoda. Ei noita tänään pyydettyjä vaan tuoreita sitten.
16 kommenttia:

 1. 27t. Tullaan sitten viikonloppuna hakeen ne silakat. Mika

  VastaaPoista
 2. Tervessi Salost! Nii, hailei tunnis, Huovarill 27 tonni ja Bärbelil 12 tonni, eli 39 tonni yhtes. Semmosi arvaile Honk konkin ukko Salost.

  VastaaPoista
 3. Rantamäen isäntä arvelee ett 65 tonnia.

  VastaaPoista
 4. ARSKA heittää arvauksen 4,11 tonnia :) -hieno saalis on (y)

  VastaaPoista
 5. 63t terveisin Porilainen puliukko.

  VastaaPoista
 6. Vaikea maallikolle arvioida kun valokuva hämärtää mittasuhteet ja pussin syvyydestä ei ole tietoa Arvio on että pussin perässä on 16 t silakkaa.
  t. Latosaaren Affena

  VastaaPoista
 7. Täällä Reposaaren vesilllä arvaillaan, että kait se saalis siinä 14 tonnin tietämissä on. Sanoo kröyssi från Räfsö

  VastaaPoista
 8. Myrskylästä arvio 22t, uskoisin Porilaisten troolin vetäjien olevan aika lähellä totuutta. Tottahan haen sen silakka potin itselleni :) minä Seija

  VastaaPoista
 9. Peimarin selältä heitän arvion 15,5 t.

  Micu

  VastaaPoista