maanantai 1. kesäkuuta 2015

Laupunen Hanka

Viikonloppu vietettiin kotimaassa matkaillen, tuttavien ja sukulaisten nuorison valmistujaisjuhlien merkeissä.

Aamulla tankattiin polttooainetankit täyteen ja sen lisäksi ahkeroitiin Jussin kanssa tonnin verran lyijyharkkoja paatin ahteriskanssiin painolastiksi. Hiki siinä tuli. Viimekesäisen kuidutuksen myötä paatti on keventynyt siinä määrin, että se alkoi olla tyhjänäkin vähän keulatrimmissä.

Aamujumpan jälkeen lähdettiin kohti Airiston apajia. Tuulta oli luvassa 16 sekuntimetriä ja sen piti moinata iltapäivällä. Äggskärien luokse päästyämme todettiin tuulen vain kovenevan. Rajakarilla ja Fagerholmassa sitä oli puuskissa jo 21 sekuntimetriä. Ajettiin Hankaan tuulta pitämään ja odottelemaan kelien paranemista.

Tuuli sai iltapäivää kohti mentäessä lisää puhtia.


Kesäisin Hankasta ajaa Seilin kautta Nauvoon "ÖSTERN" niminen pieni matkustajalaiva. Sillä voi mukavasti matkustaa Seiliin ja jatkaa seuraavalla vuorolla Nauvoon. Tänään vain ei matkustajia näkynyt. Kova tuuli ja kaatosade ei matkailijoita houkuttele Saariston kauneutta ihailemaan.

Östern kääntää ahteria peruuttaakseen Hankan ramppiin.
Matkustajalaiva meidän ahterin takana.
Sopu sijaa antaa. Ruuhkaa Hankan satamassa.

 Linkki Östernin kotisivuille: Pieni Rengastie


3 kommenttia:

 1. Oliko kuiduttamisen aiheuttama keveneminen yllätys vai odotettavissa ollut ilmiö ? Ilmeisesti runko on aiempaa kuivempi, kun pari tonnia ? kuitua ei tunnu missäään.
  T.Pasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oli tiedossa ja odotettua. Suurin osa kuivumisestahan tapahtui jo silloin kun paatti oli telakassa viime kesänä. Trimmin muutos vähän yllätti.

   Poista
 2. Mukavaa kun käytit sanaa moinata. Tuli niin kotoinen olo.

  VastaaPoista