sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kuvia paatin huoltotöistä

Viikko on oltu ylhäällä ja jos hyvin käy saadaan paatti veteen parin päivän sisällä. Kaikenlaisia pieniä vuosihuoltotöitä on saatu tehdyksi ja pohjan reikäkin tuli paikatuksi. Joitakin valokuvia on sentään muistettu ottaa.

Maalaustyöt

Kippari on päässyt ajamaan varsinaista huvipuistohärveliä. (kuva: Jussi)
Pohjan vaurio on paikattu
Keularautakin on melkein valmis. Vähän sivupeltiä puuttuu vielä.
Jussi vetele pohjamaalia tarkasti vesilinjaan.
Paatin maalaustyöt on tehty. Pohjamaalia on vedetty metrin verran vesilinjasta alaspäin pari kerrosta.
Vuosihuoltoa

Sonari, mokoma, ei toimi kunnolla. Päätettiin ottaa sen vedenalaiset osat pois ja viedä asiantuntijalle katsottavaksi. Tässä suunnitellaan laitteiden irrottamista keularuumassa. Sonarin "silmä" on putkessa varren päässä ja se lasketaan laite käynnistettäessä alas jolloin sillä saa kaikuluotainkuvaa paatin ympäriltä. (kuva: Jussi)
Sonarin varusteet on poissa ja putki laipattu. Varsi, jolla silmä laskataan alas, oli niin pitkä ettei sitä saanut alakautta pois. Yläkautta se otettiin, mutta täkkiin piti tehdä reikä, mistä se saatiin lopulta pihalle.
Miehistöskanssin turkin alla on potkuriakseli ja yksi pilssipumppu. Akselin kiinnitykset pumppu ja pilssihälyttimet on tarkistettu.
Skanssin turkin alla on myös potkuriakselin perinteinen talinauhapoksi. Siihen laitettiin yksi kierros uutta talinauhaa. Vasemmalla näkyvissä putkissa menee sitkeää vaseliinia perälaakeriin ja poksiin. Laakeri voidellaan ja poksin vaseliini pitää veden pois paatista. Konehuonessa on iso rasvapuristin jolla kohteet rasvataan.

Skanssin ahteripiikissä, pienen pakstimen takana on ruorikone.
Ruorikoneen kiinnitykset ja hydrauliletkut on tarkistettu. Nuo ohuet puikot ovat autopilotin ja ruorikulmaosoittimen antureita. Nekin voivat siirtyä ja tulivat tarkistetuksi, että näyttävät oikein.
Kalanperkaajan työmaa. Hydrauli- ja vesiletkut ovat nyt paikoillaan. Laite toimii hydraulisesti. Vesi ja koneen sisällä olevat harjat puhdistavat perattavat kalat. Kapasiteetti on noin kolmekymmentä kalaa minuutissa. Kalat voivat olla 35-80 senttisiä. Suuremmat pitää perata käsin. Turskan alamitta on 35 cm.
Tuosta turskat sukeltavat perkauksen jälkeen ruumaan.
Tätä laitetta kutsutaan kalanostimeksi. Sen avulla kalat siirtyvät kalahollista perkauskoneelle.
Perkauskoneelta kalat ohjautuvat ruuman välivarastoon. Ne lajitellaan laatikoihin, punnitaan ja jäitettään.
Ruuman styyrpuurin nurkassa on jääholli. Sinne mahtuun noin kolme kuutiota jäätä.
Ruuman takaosasta puuttuvat vielä tyhjät kalalaatikot. Ja etenkjn sieltä puuttuvat ne TÄYDET kalalaatikot.
Pikkasen on vielä työt kesken. Osa tehdään telakassa ja osa sitten vedessä. Kyllä tästä pian taas kalaan päästään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti