maanantai 17. elokuuta 2015

Simrishamn, loppukesä ja täällä taas

Troolari Huovari on viettänyt paljon aikaa täällä Simrishamnissa. Heti tulee tuttuja katsomaan, että muuttolinnut on sitten saapuneet. Ja tällä kertaa tuotiin kunnon kesätuulikin mukanamme. Utklippanin jälkeen alkoi tuuli nousemaan ja Hanön tuulimittarissa puuskat olivat kovimmillaan 19 sekuntimetriä. Onneksi tuuli oli meille myötäinen ja saatiin surffailla komeasti kasvavassa aallokossa. Videolla vähän surrfailua, vaikka ei siitä oikein mitään todellista kuvaa saa.Satamaan sisäänajon olisi joku voinut kuvata, mutta silloin oli jo pimeää. Oltiin maissa iltayöstä puoli yhdentoista tietämissä. Pestit kiinni ja miehistö nukkumaan.

Tänään kuvatusta videopätkästä voi saada vähän käsitystä siitä miltä sataman suulla näyttää tuulisella säällä.

Aamulla herättiin aikaisin ja kymmenen jälkeen aamupäivällä paatti olikin jo ylhäällä. Nyt pitäisi selvitä paljon vähemmällä viime kesään verrattuna.

Tämä näyttää tutulta. Näin on viime kesät menneet.
Tony pesee paskaraitaa, siis vesilinjaa. Muuten pohja olikin puhdas.
Viime talvena tuli etsittyä yhtä matalaa, mikä sitten löytyikin. Löytyi oikein kunnolla. Hyvin alkoi joulukuu. Linkissä joulukuun ensimmäisen päivän postaus

Muunmuassa tuon takia sitä ollaan taas telakassa. Töitä kyllä saa, kun oikein yrittää. Eikös niin väitetä?
Metrin verran se kallio sai kölinsyrjää rikotuksi. Ei kovin paha.
Ja Jussille töitä riittää. Tässä hän hioo huonoksi mennyttä laminaattia pois.

4 kommenttia:

 1. Tuohon viime talviseen postaukseen sen verran, että se kivi näyttää ainakin nyt olevan merkitty Liikenneviraston merikarttaan. Silloinhan ihmeteltiin, että löytyy karttapaikan kartoista, muttei merikartoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskohan meidän löytöretkeilystä ollut sen verran yleistä hyötyä?

   Poista
 2. näissä puutroolareissa on nostalgiaa. onko huovarin porukka harkinnut teräspaatin hankintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän on sen verran laitettu työtä viime vuosina, että ei nyt ihan lähiaikoina. Tietysti mieli aina halajaa uutta ja parempaa, mutta alkaa tuota ikääkin jo olla.

   Poista