perjantai 8. tammikuuta 2016

Huovari on stand by. Talvikalastusta aloitellaan.

Rokkialli on saatu kuntoon ja vähän muitakin pieniä asioita on saatu hoidetuksi ja pakkastakin on pidellyt. Nyt näyttäisi lauhtuvan, ainakin vähäsen.

Tultiin Jussin kanssa paatille jokin aika sitten. Ensimmäiseksi työkalu piti irrottaa jäistä. Onneksi, onneksi jää ei ollut kovin paksua, kymmenen senttistä korkeintaan. Saatiin vanha rouva siftauksi kaijan nokkaa ihan helpolla. Ajettiin pari pientä lenkkiä jäiden pilkkomiseksi ja huomattiin, että sadan metrin päässä rannasta oli jo avovettä.

Näin tottumattomalle tuo jäätynyt pimeä meri näyttää aika hyiseltä.

Tuonne sitä ollaan aamulla menossa.

Hymyssä suin odotellaan kalaan pääsyä. Jo oli aikakin.
Ei näitä vanhoja kalapaatteja ole oikein talvikeleihin tehty. Yksinkertaiset klasit vetää huurteeseen. Sisätiloissa on kuitenkin kohtuullinen lämpötila. Ulkona vielä kymmenkunta pakkasastetta ja kohtalainen viimakin viilentää.

7 kommenttia:

 1. Nyt kun taukoa on ollut kalastuksesta ja talvi on tullut, vesi kylmää jne..niin haluan nähdä kuvan täkkilastistanne jonka tänään tulette saamaan.

  VastaaPoista
 2. Eikö se täkkilasti jäädy suolaamatta nurkkiin? Joutuu petkeleillä irrottamaan. Mikä lienee vedenlämpötila Airistolla? Ilmassa vissiin AIS mukaan Huovarilla -13!!?
  Terv Honk Konkin ukko

  Oli muuten jerkkuja haileja Salon torilla tänään 9.1.16 1,5 kg haileja, 20 silakkapihviä. Hailit edelleen poikakaloja. Jouluna ei ollut, uutenavuotena ei ollut, uudenvuoden jälkeen lauantaina ei ollut tuoreita silakoita. Salon torin silakkatarjonta oli pyhien aattoina ei oota.

  VastaaPoista
 3. Onko Huovarissa joku erillinen lämmitin (Reflex tms.) vai perustuuko stby-lämmitys sähkölämpöön ja ajossa Scanian jäähdytyksen hukkalämpöön?

  T.Affena.

  PS. Susulta terveisiä että pipoja pukkaa mutta hitaasti kun kissa varasti lankakerän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samanlainen pannu ja poltin kuin pienissä omakotitaloissa. Nyt se on päällä, mutta yleensä koneen käydessä lämmitetään hukkalämmöllä. Kattila pitää myös koneen lämpimänä maissa ollessa.

   Poista
 4. Onko suunnitelmissa lähteä eteläiselle Itämerelle turskan pyyntiin, mikäli kelit jatkuvat tällaisina?

  Peimarin Paroni

  VastaaPoista