perjantai 19. helmikuuta 2016

Kilohailin troolikalastusta rajoitetaan

Troolikalastajat ovat taas kerran joutuneet byrokratian maksumiehiksi. Itämeren kilohailikannat ovat runsastuneet merkittävästi parin viime vuoden kuluessa. Siitä, että meressä on paljon kalaa, tuli nyt ongelma. Kalastettavien kiintiöiden koko tälle vuodelle on määräytynyt pari vuotta vanhojen tietojen perusteella. Silloin tiedemiehet ounastelivat kilohailin määrän vain vähenevän ja tälle vuodelle pitkän prosessin jälkeen saatiin ennätyksellisen pieni kilohailikiintiö.

Tästä linkistä voi tutustua mm siihen miten kalastuskiintiöistä päätetään.

Silakat ja kilohailit parveutuvat avomerellä usein sekaisin jolloin saaliissa on molempia. Nyt on käynyt niin, että melkein koko kilohailikiintiö on kalastettu loppuun. Mikäli  kilohilikiintiö loppuisi jouduttaisiin troolikalastus kieltämään kokonaan.

Maa-ja metsätalousministeriö antoi tilanteen johdosta tiedotteen ja kieltää kalastuksen laajoilta merialueilta.
Silakkapussi kelluu Nurmon pohjoispuolella, taustalla Kuiva Kalsaari ja Tupsukari.

Lokeilla on riemunpäivät aina, kun troolin perä nousee pintaan.
 Tällä kertaa voi sanoa, että onneksi kilohailit eivät viihdy Saaristomerellä suurina parvina. Säästyttiin ainakin toistaiseksi kalastuskiellolta. Aika näyttää miten vuosi jatkuu.


7 kommenttia:

 1. Anna sen koneen nyt käydä yhtä kyytiä kesään asti. Kohta siellä saaristossa on ruuhkaa, niin että kyljet kolisee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hullu on tilanne kun kilohailia on meri täynnä mutta kiintiöt laahaa perässä. sitä pitäisi kalastaa paljon enemmän. mutta minkäs teet kun päättäjät eivät osaa hommaansa. toisaalta sama tilanne se on suomessakin poliitikkojen osalta.

   Poista
 2. Sunnuntai aamulla oli troolarien "kokoontuminen" Airiston eteläpäässä. Miten nopeasti uudet kalaparvet täyttävät nämä kalastetut alueet?

  VastaaPoista
 3. Osaisitko Seppo vinkata linkkiä, mistä löytäisi kaikki kalastusruudut? Yritin kalastusruutukarttaa kuukkeloida, mutta huonolla menestyksellä. Vain alueellisia kartanpaloja löytyi.
  T: Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siellä saaristomerellä troolikalastajan taivas. Lyhyet ajomatkat eli pienet kulut. Voi vetää vähän kovemmallakin tuulella. Eikä tule kilohailiakaan paljoa saaliiksi jos kiintiö hupenee.

   Poista
  2. http://www.rktl.fi/tilastot/aihealueet/ammattikalastus_merella/tilastoinnin_aluejako_itamerella.html

   Olisiko nuo? Takuuta en anna.

   Terv. Rymättyläläinen silakkapummi

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista