keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Osmerus apajilla

Troolari Osmerus on liittynyt Saaristomeren silakanpyytäjien joukkoon. Se on Paraisten kalakoulun entinen koulutroolari. Ilmeisesti se tuli tarpeettomaksi viime vuonna. Kai nykyään kalastustakin voidaan opettaa videopelien avulla ja oppi menee paremmin perille kuin käytännön työssä. Mikä lie syynä myyntiin, mutta Rokkiallin omistajat Kalle ja Olavi ostivat paatin ja nyt se on saatu kalatuskunton.

Videolla Osmerus saapuu Laupusiin silakoita lossaamaan. Päivän sää on sumuinen, mutta pikkuinen laituri on löytynyt hyvin  sumun seasta.Tulokas on kiinnittynyt laituriin. Jotain tuttua punaista häämöttää tuolla takana.
Jussi tarkastelee vastatullutta.
Osmeruksen ahteritäkkä.
Osmerus tarkoittaa Norssia eli Kuoretta, jonka tieteellinen nimi on Osmerus Eperlanus.
Norssi Wikipediassa


11 kommenttia:

 1. Niin, kyllähän sitä kaikenlaisilla Digihauki-hankkeilla oppii kalastamaan... Esityslistan mukaan "...joiden käyttö opetuksessa on jäänyt melko vähäiseksi". Voisi tietysti kysyä miksi troolareiden käyttö on jäänyt vähäiseksi? Säästetäänkö? Tilalle hankitaan "työvene" (lue: Buster). Sillä pääsee nopeasti Airistolle tai Peimarille uistelemaan...

  Ihmetyttää vain miksi Alpinuksesta tarjottiin n. 60000 mutta Osmeruksesta n. 130000. Ovat käsittääkseni sisaraluksia?

  T. Latosaaren Affena

  VastaaPoista
 2. Kyllä siitä rahaakin tulee troolauksesta kun lisää laivastoa hankitaan. Hyvä niin, sillä maa tarvii yrittäjyyttä enemmän kuin koskaan.

  VastaaPoista
 3. Mistä osoitteesta löytyy selitys niihin lippuihin joilla ilmaisette esim. Teidän paritroolauksenne?

  Toivotellen oikein pulleita ja pitkiä troolinperiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wikipedia viestiliput, sieltä löytyy. T-lippu eli Tango merkitsee myös: Pysykää loitolla harjoitan paritroolausta. Trooliaavan aluksen merkkivalot : valkoinen ja vihreä, päivämerkkinä ns tiimalasi. katsokaa meriteiden säännöt, englanniksi Rules of the road

   Poista
  2. Täytyypä tunnustaa että en noita viestilippuja edes muistanut. Ainoa tuttu oli tuo A, eli sukeltaja vedessä.
   T. Affena

   Poista
 4. Seppo voi korjata mutta en ole löytänyt muita kalastusmerkkejä kuin "tiimalasi" ja vihreä valo. Kaikissa isommissakaan veneissä kun ei ole AISia ja vain Huovari kertoo siellä "PAIR TRAWLING" Rokkiallin porukka ei paatin nimestä huolimatta ole kielimiehiä kun kertovat että "KALASTUS".

  Mietin kyllä tuon eilisen läpiajon jälkeen jos laittaisi paattien välille ns. pintaverkon merkit, eli löysään naruun kymmenkunta verkon pintapalloa. Se veisi jokaista vetoa kohden pari minuuttia ylimääräistä aikaa.

  VastaaPoista
 5. Sun pitää nyt Seppo lähteä aluskaupoille, et saatte Osmerukselle paritroolikaverin. Eihän se nyt kivaa ole ihan yksinään touhuta:)

  VastaaPoista
 6. Kysytääs kalastajilta että eikö teitä pelota että vihreät saavat vaaleissa kannatusta? vihreäthän on aina yrittäneet tuhota maasta kaiken työn ja yrittämisen. vihreät suojelee kaiken mahdollisen, jopa citykanit.

  VastaaPoista
 7. Onkos se Alpinus vielä myymättä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.livia.fi/sites/default/files/Yh%20ptk%208-2015%20%20allekirjoitettu%2013.10.2015.pdf

   Poista
 8. Kiitos tiedosta. Aika halvalla meni?

  VastaaPoista