maanantai 21. maaliskuuta 2016

Takatalvi?

Turun Ylen radiokanavilla ihmetellään takatalvea. Eilenhän oli kevätpäivän tasaus ja nyt maissa kuulemma pakkasta ja Salonseudullakin on satanut lunta. Hoi siellä radiossa. Maaliskuuhan on vielä talvikuukausi.

Pikkuista pakkasta on havaittu myös täällä meren päällä. Aamulla kuuden maissa kaikki näkyvillä olevat selät olivat riitteessä. Auringossa on jo voimaa ja riite on melkein kokonaan hävinnyt puoleen päivään mennessä. Kohta aletaan saamaan väriä kasvoihin. Tietysti pitää malttaa mennä kannelle. Aurinkotuolia ei vielä tarkene ottaa käyttöön.

Troolari Koster höyryää aamun sinessä kohti Iniön aukkoa. Meri on kauttaaltaan jääritteen peittämä.
Luonnon ja meidän ankkuriblokin muovaama jääveistos.
Aamupäivän sää on mitä komein.


5 kommenttia:

 1. varmasti erittäin moni 8-16 duunari vaihtaisi työtä päikseen kanssanne. komeita maisemia ja isoja kalalasteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että aika pian niistä moni palaisi takaisin 8-16 töihin. Nimimerkillä kokemusta on.

   Poista
  2. Niin eihän nykyihmiset jaksa töitä tehdä enää. Ennen vanhaan painettiin vuorokaudet läpeensä töitä eikä ollut edes koneita apuna. Ei kukaan valittanutkaan töistä. Tämä nuori kipparinne on toista maata.

   Poista
 2. Sepolle troolaukseen liittyvä kysymys. Marinetraffic aina näyttää etusivullaan viimeksi ladatut kuvat ja olen muutaman kerran ihmetellyt keskieurooppalaisia troolareita, joilla näyttää olevan puomeissa kummallakin puolella n. 10 m leveä trooli. Mitä niillä kalastetaan ja miksi noin? Vaikuttaa aika tehottomalta pohjoismaiseen troolaukseen verrattuna. Esim. UQ6 DINA.
  T. Latosaaren Afffena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYseessä ovat puomitroolarit ja niillä harataan syvältä hietapohjista simpukoita, äyriäisiä ja kampelakaloja. Pyydykset on tehty raskaista materiaaleista, mm pyydyksen pohjat ovat kettinkiä eivätkä verkkoa. Youtubesta löytyy katsottavaa hakemalla "beam trawling"

   Poista