torstai 2. kesäkuuta 2016

Vuoden ensimmäinen avomerimatka

Maissa vietetyn viikonlopun jälkeen bunkrattiin maanantai aamuna. Tankkauksen jälkeen lähdettiin Saaristomeren tutuille apajille. Tehtiin pitkä yhdeksän tunnin mittainen troolinveto, mutta saalis jäi vaatimattomaksi.

Kesä on tullut ja talvihaalarit on heitetty pois.
Luonnolla on varaa tuhlata. Havupuiden siitepölyä näkyy edelleen Kruununmaan selällä suurina lauttoina.
Tämä ei ole sinilevää, onneksi.
Yritettiin vielä tiistaina uudelleen. Tulos oli edelleen laihanlainen. Kalamiesten tietotoimiston mukaan Selkämeren eteläosissa Isokarin länsipuolella on saatu kohtalaisia saaliita.

Pensarin NEA troolari on käynyt hakemassa lastin Selkämereltä ja sivuuttaa meidät Hevonkackin itäpuolella.
Luvassa oli pari päivää kaunista säätä. Päätettiin pitkästä aikaa lähteä mekin avomerelle silakoita etsimään. Troolissa oli vähän katkenneita lankoja ja lossauksen jälkeen mentiin  matkan varella sijaitsevaan Vuosnaisten kalasatamaan troolia korjailemaan.

Trooli on vedetty maihin meidän transun voimin ja katkenneita langanpäitä etsitään
Pienehkössäkin troolissa on erikokoisia lankoja reilun tuhannen kiloa.
Yleisnäkymä Vuosnaisiin. VIGGEN lautta vie Ahvenamaalle.
Troolin korjauksen jälkeen suunnatttiin keulat kohti Sandbäckin länsipulisia vesiä. Iltayöstä saavuttiin apajille ja aloitettiin kalastamaan samantien. Kaksi yötä ja niiden välinen päivä vedettiin troolia. Tosin päiväveto meni meiltä ihan pipariksi. Sondikaapeli katkesi ja kalat jäivät saamatta. Huilattinkin hetki tyynessä meressä. Jatkettiin sitten yövedolla kalastusta.

M/S VIGGEN wikipediassa

Viggen Ålandstrafikenin sivuilla

Aurinko painuu mereen saariston viimeisiä luotoja ohitettaessa.
Mikäs täällä näille keleillä on olessa. Rokkialli nostaa troolia peilityynellä Selkämerellä.
Kesäyön maisemaa koiliselle taivaalle.
Halli seuraa troolin nostoa. Mokomat käpälöivät joskus trooliin reikiä yrittäessään saada silakoita itselleen. Aurinko on juuri nousemassa.
Aivo selittä hallille, ettei saa repiä meidän troolia. Toivottavasti merenelävä uskoo tosimiehen puhetta. Pari hallia seurasi meidän kalastusta aiakin pari tuntia jo vedon aikana.
Ei se Selkämeri meille niin hyvin kalaa lopulta antanut. Ehkä hieman paremmin kuitenkin kuin saaristosta tällä hetkellää saa. Mennyt toukokuu oli tämän sesongin ylivoimaisesti surkein kuukausi. Kalaa ei oteta merestä, sitä pyydetään. Joskus saadaan ja joskus ei.

Loppuun vielä videoklipeistä koostettu matkakuvaus meidän tämän vuoden ensimmäisestä avomerikeikasta. Keleissä ei kyllä ollut valittamista, eikä muutenkaan. Tällä kerralla esitämme mykkäelokuvan.


2 kommenttia:

 1. Olen rekisteröitynyt Marinetrafficiin ja Huovari on "My Fleet". Sain maileja kun Huovari tuli tai lähti Vuosnaisista. Mikä tekee Vuosnaisista tässä mielessä merkittävän paikan?
  T: Latosaaren Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosnainen, Osnäs on oikea satama mitä Laupunen ei ole

   Poista