keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Harmaata arkea

Harmaata ja harmaampaa, sadetta ja sumua, enemmän tuulista ja vähemmän tuulista, siinä lyhykäisyydessään viime päivien sään kuvaus.

Kovasti on koetettu saada silakoita paattin, eikä ihan ilman saalista olla jääty. Viime vuoteen verrattuna kalaa on tullut jonkin verran paremmin. Sehän tietysti tuntuu hyvältä.

Maanantaina pidettiin huoltopäivää. Sääkin oli aika kehno. Paatin netti on alkanut kettuilemaan. Meidän ulkoantenneilla varustettu  Digi Transport WR 21 router ei jostain syystä löydä signaalia oikein missään. Sen takia nämä blogin postauksetkin ovat jääneet aika vähiin. Routeria koitettiin korjata ja vähän muutakin tuli laitettua.

Pyydystäkin piti huoltaa maanantaina. Rokkialli ajoi Röölän rantaan ja Huovarin miehistö autolla perään. Troolin perä ja tiheämmät liinat vedettiin peräkärryyn.
Muutama harvojen liinojen lanka oli poikki. Lankojen päät ovat löytäneet oikean osoitteen ja troolia kelataan takaisin rummulle.
Eilen illalla tuuli kävi sen verran kovana suoraan etelästä, että päätettiin jättää kalat ruumaan ja mentiin yöksi Röölään. Aamulla jatkettiin kalastusta sumuisella merellä.

Harmaata on. Kuvassa kurvataan Pakinaisten itäpuolella. Maita ei näy.
Vähän yhden jälkeen Kruununmaan pohjoispuolella sattui harmillinen tapaus. Perämoottorivene ajoi Rokkiallin ja meidän perän takaa hyvin läheltä. Samassa trooliin menevä sondikaapeli katkesi ja perämoottorivene hävisi tutkasta. Näkyvyyttä oli alle 200 metriä. Oli pakko tehdä ilmoitus meripelastuskeskukseen. Me aloitettiin nostamaan pyydystä merestä ja meripelastuskeskus hälytti paikalle merivartioston veneitä ja ohjusvene Porvoon. Mitään ei ole löytynyt ja toivotaan, että kenellekään ei ole käynyt mitään. Vähän huolestunut olo kyllä on. Meripelastuskeskus antoi meille luvan poistua etsintäalueelta puoli neljän maissa.

Nyt ollaan rannassa kaloja lossaamassa. Huomiseksi on taas luvattu kovaa tuulta. Varoituksen mukaan Saaristomerellä pitäisi puhaltaa 17 sekuntimetriä luoteesta. Odotellaan aamua ja silloin päätetään lähdetäänkö kalaan, vai pitääkö jäädä maihin. Sellaista elämä on.

Linkki Raumaluokan ohjusveneiden wikipediasivulle

Tietoja Turun meripelastuskeskuksesta löytyy Rajavartioston sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti