torstai 24. marraskuuta 2016

Kuukausi Jouluun

Niinhän siinä kävi, että maihin jäätiin. Aikaisin aamulla oli miltei tyyntä. Seitsemän jälkeen alkoi satamaan oikein reippaasti ja tuuli nousi hetkessä.

Nyt illalla Ilmatieteenlaitoksen sääsivuilta kaapattu Isokarin tuuligraafi tältä päivältä.
Jatkokaan ei niin kauniilta näytä. Huomenna ja lauantaina päästään kalaan, mutta sunnuntaina pidetäänkin sitten myrskyä. Saa nähdä laantuuko tuo edes maanantaiksi.
Ei tänäänkään toimettomaksi jääty. Ainahan sitä pientä laittoa riittää.

Skanssin lämpöpatterin venttiili vuosi. Millon lie laitettu, varmaan vuonna -79 paatin rakentamisen yhteydessä. Varmuuden vuoksi pyydettiin paikallinen putkimies Jorma vaihtamaan venttiili. Ja kyllähän siinä muutamia välikappaleita piti olla, että vanhat jengat saatiin sopimaan nykystandardin mukaisiin laitteisiin.

Talvea ennakoiden Jorma huolsi myös öljypolttimen. Parempi nyt, kuin kadenkymmenen asteen pakkasella.
Kustavin Asentajat löytyvät tästä linkistä

Parannettiin Jussin kanssa vielä skanssin äänieristystä laittamalla äänieristyslevyä turkin alle. Laitettiin vielä täkille yksi ruumaan osoittava valaisin. Se helpottaa kalan lossauksessa. Ei tarvitse pimeään ruumaan kurkistella.
----
Ja nyt, tarkkailkaa jatkossa blogin kuvien laatua. Vahna iphone joutui hyllylle ja tästä eteenpäin kuvat on otettu uudemmalla mallilla. Vähän on asetukset vielä hakusessa, mutta eiköhän ne oikeat sieltä vielä löydy.

Uuden kamerakännykän pimeäkuvausominaisuuksia testataan. Laiturin nokassa kökötetään ja pidetään tuulta. Kuukausi Jouluun ja kuten alla olevasta kuvasta käy ilmi, päivän pituus lyhenee vielä tunnilla. Onneksi jo puolen vuoden päästä päivä onkin taas miltei kaksitoista tuntia pidempi.
Muistelen jonkun seuraajamme toivoneen nähtäväksi kuvia remontoidusta Scaniasta. Punavärihän kuuluu joulunalusväreihin. Alla Scania edestä ja takaa ja vähän päältäkin.
Vähän vielä kalastuksesta tähän loppuun. Ei olla saatu minkäänlaista sivusaalista, ei edes syömäkaloja. Onneksi tuttavapiirissä on niitäkin kalastajia, jotka osaavat pyytää suomukalaa. Silloin täytyy heittää "hopeakoukku" kaverin kylmävarastoon.

Maanantai-iltana  tuli fileoitua hopekoukulla saatua saalista kotitarpeisiin. Noilla pärjätään taas pitkän aikaa.


7 kommenttia:

 1. On mukava nähdä teidän työpaikkaa sisältäkin, komiaa on ja siistiä, ei tihku Scania öljyä. Miten se Huovari "katoaa" aina AIS systeemistä ennen Laupusia, merkki jää merelle? Ei onnistu kommentin kirjoittaminen pöytäkoneella, sen robotintunnistimen teksti ja kysymys jää sen kuvakollaasin alle?! Sää nähdä onnistuuko kommentti tabletilta? Terveisin Honk konkin ukko
  Öy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletti ei kysynyt mitään,kommentti onnistui!

   Poista
  2. Tuo Marinetrafficin AIS on vapaaehtoisten, Suomessa yleensä radioamatöörien ylläpitämä palvelu. Eli jos Laupusten lähistöllä ei ole AIS-asemaa tai se on radiokatveessa niin alusta ei näy. AIS-vastaanottimien tiedot välitetään Kreikkaan, josta palvelua ylläpidetään. Halvalla, näköjään. Siirtyivät syksyllä googlesta johonkin toisen karttapalveluun, minkä seurauksena monet saaret ovat kadoksissa isommilla karttatasoilla. Tiet vain näkyvät meressä...
   Voisit kokeilla finnpilotin AISia, http://www.finnpilot.fi/ais
   Se käsittääkseni ottaa tiedot VTS-tutka-asemilta. Tuo kartta on aika raskas ja muuten hieman kökkö mutta kokeilla voi jos Huovari ei muuten näy.
   T: Latosaaren Affena

   Poista
  3. Vastaan nyt itselleni sekä Honkkikonkin ukolle. Juu, kyllä näkyy Huovari ja Rokkialli Finnpilotin AISissa, vaikka Marinetrafficista ne molemmat katosivat jo tunteja sitten lähestyessään Laupusia.
   T: Affena

   Poista
 2. Joko on sivusaalista tullut?

  Peimarin Paroni

  VastaaPoista
 3. Peimarin valkosipulisilakkafileet

  600 g silakkafileitä
  Marinadi:
  ½ sitruunaa
  1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  2 valkosipulinkynttä
  1 ½ tl suolaa
  ½ tl valkopippuria myllystä

  Leikkaa silakkafileistä pois selkäevät. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta keltaista kuoriosaa. Puserra puolen sitruunan mehu.

  Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä sitruunamehuun raastettu sitruunankuori, öljy, valkosipuli sekä suolaa ja valkopippuria.

  Lado silakkafileet marinadiin ja anna niiden maustua vähintään tunnin ajan (mielummin yön yli).

  Nosta silakkafileet marinadista ja valuta, mutta älä kuivaa. Taita silakkafileet kalan muotoon ja lado tiheälle grilliritilälle.

  Grillaa uunissa grillivastuksen alla 5 – 7 min tai ulkogrillissä niin, että pinta saa herkullista väriä.
  Myös voissa valurautapannulla tulee erinomaista!

  PP

  VastaaPoista