tiistai 15. marraskuuta 2016

Sesongin ensimmäiset paistetut silakat.

Eiliseen aloituspäivään oltiin ihan tyytyväisiä. Viime yönä alkoi laiturin nokassa keikuttamaan. Aamulla Tuuli oli kaakossa ja kaiken lisäksi siinä oli puhtiakin melkoisesti.

Ajettiin eiliseen nostopaikkaan ja aloitettiin troolinveto sieltä. Heti alkuun alkoi tökkimään. Tuuli ja voimakas vastavirta haittasivat menoa oikein tosissaan.

Lämpötila oli aamulla  jo selvästi plussan puolella. Pakkaset ovat jättäneet muiston itsestään Johanneskobbenin rantakalliolle.
Jatketaan vähän eilistä Saariston ruuhkaohjelmaa.

Mustaluodon loiston ja Kuivan Kalsaaren välissä on yksi niistä paikoista joissa joudumme kalastamaan väylällä pääsemättä siitä mihinkään. Ja taas oli laiva tulossa juuri tuohon kapeikkoon samaan aikaan meidän kanssa. Otimme VHF puhelimella yhteyttä Uuteenkaupunkiin matkalla olevaan "ISAR HIGHWAY" alukseen hyvissä ajoin. Sovimme heidän hieman hiljentävän vauhtiaan. Näin päästiin väylän yli ja molemmat jatkoivat tyytyväisinä matkaansa. Kiittelimme vielä radiopuhelimella toisiamme, sopu sijaa antaa.


Isar Highway on autojenkuljetusalus ja taitaa kuljettaa Uudenkaupungin autotehtaan tuotteita Euroopan markkinoille. 

Koettiin pyydys lopulta Kruununmaan selällä. Sää oli kurja ja saaliskin melkoisen huono. Ajettiin
huilaamaan Röölään. Tänään ei saatu kasaan edes riittäviä viemisiä palastamolle.

Vähän alavireisen päivän pelastivat syksyn ensimmäiset paistetut silakat ála Jussi. Kyl maar noilla taas pärjää pidemmänkin aikaa. (Omalla murteella ne ovat kyllä paistettuja haileja)

3 kommenttia:

 1. Hienoa kun olette saaneet työt alkuun. Tämä syksy on blokia seuraten ollut kokolailla hankala. Vastoinkäymisiä sattuu, toivotaan jotta kaikki pitkän ajan koettelemukset tulivat nyt samaan sumaan. Kyllä käy kateeksi teidän paistetut hailit, Salosta silakoiden osto on lähes mahdotonta. Nyt syyssesongin aikana on torilta käyty kokeilemassa, valehtelematta viisi kertaa ei oota saa riittää. Sähköpostikyselyyn Aspi selittää ja kiemurtelee ja suoraan valehtelee silakoiden puuttumisesta. Citymarketilla on vissiin kerran ollut fileitä, kissa sai kalansa, ihmisravinnoksi ei sellaisia mauttomia pitkään väljässä marinoituja kaloja viitsi rakentaa. Kissa ei muuten syö mulkkuja, liian kuivia. Silakat Prismassa on kerran katsastettu, vanhoja kuivuneita punasilmiä, ei käypiä. Kun silakoita Salossa haluaa ruuaksi, ne on haettava ilmeisesti Turusta jossa torilla on useampi myyjä. Hintaa vaan tulee sille reissulle.
  Oikein hyvää pyyntikautta toivottelee Honk konkin ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitäis tehdä kestotilaus Sepolle, aina kun Seppo tulee vapaalle Pertteliin niin toisi sulle muutaman kilon tuoreita mukanaan :)
   T: Affena

   Poista
 2. Ne on eri miehet kun ruumiita tekee ja niitä pesee. Kun on pitkään kalassa ja merellä, ei siihen kotimatkan mitään lisäohjelmaa tarvita. Suoramyynti (ja sielunhoito) on se kamalaa hommaa. Ostaja ei usein tajua että vaikka hänellä itsellään on aikaa tonkia ja tutkia tuotteita, olisi myyjällä muutakin tärkeämpää tekemistä kun antaa ostajalle sielunhoitoa. Neljän perunan osto saattaa kestää vartin, siitä on myyjän revittävä palkka itselleen.
  Mutta ainaskin Salon kalakauppias on epäluotettava ja kiero.
  Saatiin sentään taas Aspiltakin viimeviikolla silakoita, varmaan jotain seulontajätettä, tasaista pientä, silakanpalaa joukossa, ei fileetavaraa.
  Ei muuta kun pulleita ja pitkiä trooleja Huovarille

  VastaaPoista