lauantai 17. joulukuuta 2016

Näytön paikka ja teatteriterveisiä

Eilen kipparilla oli näytön paikka. Huovarin ja Rockallin porukat ovat vedelleet hyviä saaliita jo pidemmän aikaa senioribloggarin makaillessa maissa.

Ei ole taito ihan kateissa, vai liekö moukan tuuria. Kunnon saalis tuli ja taas saatiin Rokkialliinkin aimo lasti päälle.

Tässä todiste, silakoita on paatin täydeltä ja loput nostettiin Rokkiallin ruumaan.

Ja lisätodisteeksi videoklippi Rockallin työskentelystä pimeällä merellä. Eilinen saalis olikin selkeästi tämän sesongin paras., ainakin toistaiseksi.


Eilisten kalojen lossaus venyi aamuyölle. Puoli neljän jälkeen otettiin torkut ja kuudelta lähdettiin takaisin merelle. Taisi uni painaa silmää, sillä saalis jäi pahasti alle viimeaikaisen keskiarvon. Tehtiin pari vetoa, mutta etenkin toinen oli melkoinen huti. Kalat olivat uineet jonnekin muualle sieltä, missä me niiden kuviteltiin lymyilevän.

Saatiin sentään yhden saarelaisen päivä pelastettua.  Hylkeet olivat vieneet kaikki silakat verkosta. Päät vain olivat jäljellä. Onneksi satuimme olemaan kalassa lähivesillä. Tehtiin vaihtokaupat. Saarelainen sai silakoita savustettavaksi ja me uunituore joululimppu.

Kaikenkaikkiaan päivä oli oikein antoisa. Aamun pimeydestä paatille ilmestyi kalastuksesta kiinnostunutta teatteriväkeä Röölästä.  Sydäntä lämmitti, kun nuori kulttuuriväki ihan oikeasti halusi kuulla ja nähdä miten täällä pienellä paatilla eletään.

Meriteatterin hymyilevät Anni ja Hannes tutustuivat Saaristomeren silakan kalastukseen.
 Meriteatterin kotisivu löytyy täältä2 kommenttia:

 1. Onko yleistä että paikalliset tulevat silakkaa kyselemään kun huomaaavat että veto on päättynyt? Muistan kyllä toissakesältä kun Airistolla aamuyöstä nähtiin, niin sanoit että puolen tunnin päästä olisi silakkaa tarjolla.
  T: Affena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se yleistä ole, etenkään näin talviaikaan. Kannattaa aina kysyä. Kyllä meiltä kaloja saa, jos tarvetta on. Sellaista Sepra kauppaa tehdään. Vaighdetaan kalaa muihin tuotteisiin, niinkuin kotipuolessa ennen kalastajaväestö vaihtoi silakoita virolaisten kanssa maataloustuotteisiin. Tervetuloa veneilemään.

   Poista