torstai 15. joulukuuta 2016

Paineita

Jussi lataa seniorikipparille suorituspaineita.

Ensi yönä pitäisi tehdä vahdinvaihto. Jokke lähtee maihin ja bloggari kömpii paatille Jussin kaveriksi. Poikkeuksellisen pitkään tässä on maissa saanutkin olla.  Viikon törni on edessä ja sen jälkeen vietetään muutama päivä joulua.

Jussin lähettämästä kuvasta näkyy, miten silakkaparvet alkavat kerääntymään pohjan lähelle.

Ja tällä eilisellä kuvalla nostatetaan niitä suorituspaineita. Kuvan mukana tullut viesti  kuului: "Väliaikatietoja".  Pitkästa aikaa silakoita riitti Rockallinkin ruumaan.

Eletään sitä vuoden pilkkopimeintä aikaa. Päivä lyhenee vielä muutamalla minuutilla ennenkuin alkaa kukonaskelin pikku hiljaa pitenemään joulun jälkeen. Merellä työskennellään käytännössä pimeässä kaiken aikaa.

Alla olevalta videolta voi katsoa miltä merellä näytää. Siinä Rockall ja Huovari kiinnittyvät illansuussa Laupusten laituriin.
5 kommenttia:

 1. Kysytäämpä Huovarin kipparilta yksi kysymys. Nyt on joulukuu ja kiintiöt edelleen riittäneet. Jos tänä vuonna olisi ollut voimassa aluskohtaiset kiintiöt, mitä lisäarvoa Huovari olisi sillä saavuttanut?

  Aluskohtaisessa kiintiössä on kääntöpuolensa. Jos Huovari sattuisi saamaan vaikka ensi keväänä harvinaisen hyviä saaliita, se joutuisi miettimään pitääkö kalastusta vähentää jotta kiintiö riittäisi loppuvuodestakin. Pitäisi siis olla ennustajan taitoja että osaisi arvioida eri vuodenaikojen saaliskertymää eri vuosina. Ideaaliahan olisi että kalastaja hyödyntäisi 99% kiintiöstään.

  Käykö niin että kiintiöistä tulee samanlaista kauppatavaraa mitä aluksien tonneilla on käyty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kauppatavaraksi muuttuminen on yksi toimijakohtaisten kiintiöiden perusideoista. Niitä voi ostaa, myydä, vuokrata jne tarpeen mukaan.

   Eiköhän niille ensi vuoden aikana ala jonkinlaisia markkinahintoja syntymään.

   Poista
  2. Millä tavalla se, että kiintiöistä jotka ennen ovat olleet ilmaisia kalastajille, hyödyttää että niistä joudutaan jatkossa välillä jopa maksamaan? Ei se ainakaan kalastajan työstä saatavaa katetta mitenkään nosta. Kaikkein selvintä olisi ollut jakaa kiintiöt kahteen osaan isoille ja pienille troolareille. Jos toisesta kiintiöstä vuoden loppupuolella näyttäisi jäävän kalastamatta, se siirrettäisiin toisen alusryhmän kiintiöön. Tämä järjestelmä ei tekisi kiintiöistä kauppatavaraa mutta estäisi kilpakalastuksen isojen ja pienten alusten välillä. Ongelmathan ei ole tietääkseni syntyneet muusta kuin siitä että joinain vuosina kiintiö on ollut liian pieni.

   Poista
  3. Miten määrittelisit pienet ja isot troolarit? EU kun tietää tarkkaan mitä on viimeisinä vuosina saatu kalaa. Siihen tuo kiintiöjako tullee perustumaan.
   T: Latosaaren Affena

   Poista
 2. Nyt Veikkaus saaliista 16.12:. 64 tonnia. Senverran pitkään kesti troolin nosto.

  VastaaPoista