sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikkokatsaus ja houkutuksia

Ei tullutkaan talvea, ainakaan vielä. Kuluneelle viikolle ennustetut pakkaset jäivät tulematta ja kalastus on voinut jatkua keskeytyksettä. Hyvä niin, sillä Rokkiallin ja Huovarin miehistöt ovat tehneet hyvää työtä ja jopa hieman hyväntekeväisyyttäkin.

Röölässä järjestettiin lauantaina perinteiset nuottasilakkamarkkinat. Jäät ovat sen verran huonoja, että talvinuottaa ei saatu mereen. Rokkialli vei perjantaina markkinakalat Rymättylän Haapalaan. Nuottausveteraani Heikki on  kuvassa silakoita myymässä.( kuva: Saaristomeren Kalatalousryhmä)
En tiedä koettavatko meidän porukat houkutella maissa jo pitkään ollutta kipparia takaisin merelle, vai toivovatko tämän pysyvän maissa. Lähettävät kyllä niin houkuttelevia kuvia, että ainakin pariksi päiväksi on pakko lähteä silakoita jahtaamaan.

Kimmon eilen ottama kuva Laupusta kohti höyryävästä Huovarista. Kunnon saalis näyttää olevan kyydissä.
Jussin näkemys  eilisen päivän lastista. 
Tällä nyt viimeistään saatiin kippari liikkeelle. Paistetut silakat, niiden lumovoimaa on vaikea vastustaa.

5 kommenttia:

 1. Raporttia markkinoilta:

  Yllättävän paljon oli väkeä, eihän tuota oikein kunnolla markkinoitu. Aika monella näytti olevan silakkakassi pois lähtiessä, eli kyllä teidän silakat kelpasivat ja toivottavasti Leijonat saivat pottia kokoon.

  Savukalan myyjiä oli muutama, samoin palvilihaa sai ostaa. Leipää, käsitöitä, lakritsia tietysti ja oikea seppäkin oli saatu paikalle.

  Ihan ok tapahtuma, menen ensi vuonnakin.

  Terv. Rymättylän silakkapummi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla ihan kunnon tapahtuma, hyvä niin. Olisimme tulleet paatilla, mutta oltiin jo aikaa sitten sovittu, ettei mitään jäitä vielä rikota Röölän väylältä.

   Poista
 2. Harmi etten muistanut tuota Rymättylän tapahtumaa, olisi ollut mukava käydä vaikkei jäälle olisi päässytkään. Kiva että tuollaisia järjestetään.
  T: Affena

  PS. Aika huima lasti ollut Huovarilla. Ei taida paljoa varalaitaa jäädä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä aika vaikea oli tahatumaa mistään netistä ainakaan löytää. Voihan olla, että haluavatkin pitää ihan paikallisena. En tiedä?

   Poista
 3. Kyllä sun Seppo tartte kertto pojil Huovarilla et ahnel o paskane loppu. Ne pahukse upottava sun paattis tol pelil.

  VastaaPoista