sunnuntai 25. elokuuta 2013

Telakassa päivä 21.

"Ei pidä nuolaista, ennenkuin tipahtaa." Muistaakseni tuollainen sananlasku on olemassa.

Paatin styyrpuurin laitakin on nyt kuidutettu. Eilen se välispaklattiin ja vielä iltapuhteella sain sen hiotuksi. Samoilla pölyillä tuli myös paapuurin laidan pinta hiotuksi. Se alkaa olemaan maalausta vaille.Tänään aamupäivällä sitten vedettiin styyrpuuriin kaksi viimeistä pintalaminaattikerrosta. Nyt molempia laitoja vankistaa keskimäärin 11 kerrosta. Laskeskelin, että lasikuitumattoa on paloiteltu, revitty ja laminoitu noin 460 neliötä.

Iltapäivällä aloitin styyrpuurin laidan pinnan hiomisen. Homma alkoi olla hanskassa, kun pidin pienen tauon. Kuitu-urakan loppu oli niin lähellä, että oikein valokuvasin itseni työn touhussa

Himalajan lumies kesähelteellä.
Olin varma, että vajaan tunnin kuluttua tämän remontin ikävimmät hommat on tehty. Vaan kuinkas kävikään. Hiomakone lakkasi toimimasta, enkä saanut sitä enää millään pelaamaan. Hiilet oli ihan loppu. Lasikuitupöly kuluttaa niitä rajusti. Telakalla ei tietenkään ollut ketään töissä sunnuntai-iltana. Olin jopa suunnitellut käydä ottamassa pölytyksen loppumisen kunniaksi parit oluet. Vaan ei, pöllyytys jatkukoon huomenna. Näin on näköjään määrätty.

2 kommenttia: