keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Keskitalven idylliä Kustavissa

Eilisiltana yhdeksän maissa ajettiin Laupusten rantaan kaloja tuomaan. Lossaus sujui hyvin ja saalis oli maissa puolilta öin. Anatolikin liittyi illalla taas miehistöön pitkän loman jälkeen. Parivetokaverimmekin vaihtoi yöpymis-satamansa Röölästä Laupusiin. Röölä alkoi jäätymään.

Aamulla kun tehtiin lähtöä niin kaveri sai teknisiä ongelmia. Ollaan sitten vietetty kaunista talvipäivää Kustavissa. Jotain hyödyllistä sentään on saatu tehdyksi. Vaihdettiin kaikki polttoainesuodattimet ja muuta sen sellaista pientä. Odotellaan Bärbelin huoltojoukkoja paikalle ja sen jälkeen tiedetään miten silakanpyyntikausi jatkuu. Vai joudutaanko jo lähtemään Ruotsin Simrishamniin evakkoon turskia kalastamaan. Talvi tuntuu vain vahvistavan otettaan ja Saaristo jäätyy kovaa vauhtia.

Onko tämä idylli vai karu todellisuus?

2 kommenttia:

  1. Kuva on toki myös idylli, mutta kertoo myös siitä kuinka edelleen kehittyneen teknologian aikana myös luonto säätelee kalastusta. Ja yleensä vieläpä ihan riittävästi etenkin meidän leveysasteilla.

    VastaaPoista
  2. Kauan sitten kun olin nuori ja haaveilin kalastajan ammatista eräs kokenut ammattilainen antoi minulle elämänohjeeksi: Opettele elämään säiden ja itsesi kanssa niin pärjäät kyllä. Säiden kanssa olenkin jo oppinut elämään. Itseni kanssa elämistä pitää opetella edelleen joka päivä.

    VastaaPoista