tiistai 14. tammikuuta 2014

Valokuvauksen ammattilainen kylässä

Eilen saatiin paatille oikea valokuvaaja. Porilainen Markku Saiha vietti kalastupäivän kanssamme. Markku on arvostettu kuvaaja. Hän sai esimerkiksi viime syksynä valtion tiedonjulkistamispalkinnon luontokuvauksen käsikirjastaan. Linkki Markun kotisivuille: Markku Saihan blogi . No, kipparilta jäi sitten eiliset kuvat ottamatta. Ammattilaisen laitteita kun katseli, niin ei paljon kehdannut kännykällä kuvailla. Toivottavasti saadaan Markun työn tuloksia nähtäväksi.

Markun lähdettyä illalla Poria kohti me aloitelttin kalan lossausta ja pakkanen oli tehnyt pakastamon laitteille omat haittatyönsä. Purkuletkuihin oli jäätynyt vettä ja sinne kun alettiin pumpata kalaa niin huonosti kävi. Letkut halki ja poikki ja kaloja pitkin mäkeä. Pakkasta oli liki 15 astetta ja meillä aikamoinen kansilasti.

Sydän kylmänä katsellaan Jussin kanssa miten kansilasti meinaa jäätyä. Onneksi purkulaitteet saatiin pelaamaan aika nopeasti, eikä mitään sen suurempaa vahinkoa päässyt syntymään.
Pakkaskausi näyttää nyt sitten jatkuvan. Aikaisemmat ennusteet lupailivat vielä lauhtumista viikonloppuna, mutta nyt vaikuttaa siltä, että talvi tulee voimalla. Lahtivedet jäätyvät jo vauhdilla.

Kylmältä näyttää. Onneksi paatin sisätiloissa vielä tarkenee. Meillähän on öljykeskuslämmitys. Se on samanlainen kuin omakotitaloissa. Talvella tulee esiin yksi puupaatin hyvä puoli. Laidat toimivat hirren tapaan eristeinä, eikä kosteus tiivisty sisäpuolella laitoihin niin pahasti kuin peltipaateissa tuppaa käymään.

Pakkanen ja vesi, jäätähän siitä syntyy ja kannella kaikki laitteet on kohmeessa ja jään peitossa.
Kyllä tämän pakkasen kanssa pärjää, kunhan ei oikein kovia tuulia tulisi. Nyt eletään päivä kerrallaan ja kalastetaan niin kauan kuin luonto suo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti