torstai 23. tammikuuta 2014

Talvi selätti

Tammikuun alku oli poikkeuksellisen lauha. Sitten tulivat pakkaset. Ei ne nyt niin kovia olleet, mutta taisivat olla tehokkaita. Suurin osa meidän pyyntivesistä alkoi jäätyä vauhdilla ja lopulta kävi niin, että Airistoa lukuun ottamatta muut alueet jäätyivät umpeen. Kulkeminen Airistolta Laupusiin muuttui vaikeaksi ja niin kalastus jouduttiin lopettamaan ja vetäytymään uuninpankolle talviteloille.

Tälläiseltä kulkuväylä näytti maanantai-iltana
Aiempina vuosina Huovari on lähtenyt turskanpyyntiin eteläiselle Itämerelle. Viime talvi oli raskas siinä mielessä, että suurin osa ajasta meni tuulta pidellessä. Saaliit olivat heikkoja ja turskan hinta huono. Kalastuksessa ei voi katsoa taaksepäin, ja merelle pitäisi mennä ja uskoa tulevaan. Mutta nyt tuli tehtyä näin: Paatti jäi Laupusiin talvehtimaan. Toivotaan, että talvesta tulisi lyhyt ja lauha ja kevät koittaisi pian.

Siinä jököttää työmaa laiturin päässä. Kyllä paatissa aina pientä laittoa riittää. Eiköhän jo ensi viikolla Jussin kanssa aloiteta. Pidetään nyt muutama päivä matalampaa profiilia. Tosin tänään jo Scanian asentajan kanssa pieniä huoltotöitä tehtiin..

1 kommentti:

  1. Jos kaupungin valot alkaa houkuttaa, niin tänne sitten vaan...
    Kiitoksia viimeisestä!
    P ja H

    VastaaPoista