tiistai 25. helmikuuta 2014

Matkalla Laupusiin

Pidettiin lauantaina ja sunnuntaina pieni tauko. Pari päivää on sen jälkeen kalastettu Airistolla. Eilen saatiin silakoita hyvin  kyytiin ja paljon muutakin rojua, kun pohjaa pitkin troolattiin. Nostopussikin repesi ja kaikenlaista pientä harmia, joka kuuluu tähän työhön, on koettu. Jäät on ilmeisesti rikkoneet meidän laitojen suojapeltejä sen verran, että joku reuna siellä irvistelee. Siitä seurauksena saatiin se nostopussi revityksi. Tehtiin ns hätäpaikkaus ja merijameilla kursittiin pyydys kasaan. Olavi Bärbelistä teki käpytyön ja kippari kannatteli liinoja.

Aamulla tankattiin ja jatkettiin kalastusta. Taas tuli saaliiksi silakoita, verkkoankkureita, ja troolin pohja halki. Yksi vanha verkkoankkuri oli mennyt troolin sisään ja rikkonut verkkoliinoja aikamoisen määrän. Kalat saatiin onneksi talteen ja pitkästä aikaa saalista on riittänyt molempaan paattiin. Huovari on täydessä lastissa ja Bärbelissä loput.

Nyt etsitään pikatelakkaa, että saadaan pohjapellit kuntoon. Huomenna vaihdetaan kuitenkin risa trooli ehjäksi ja sitten ollaan taas telakoinin jälkeen iskussa.

Sen verran on pitänyt kiirettä, että kuvaaminen on unohtunut kokonaan.

1 kommentti:

  1. Kovaa on meininki! Eipä käy kateeksi.
    Kiva lukea näitä juttuja.

    VastaaPoista