maanantai 24. maaliskuuta 2014

Huovari sai tunnustuksen

Täällä taas. Viikonloppu on vietty ruhtinaallisesti kotona. Viime viikon torstaina saatiin lopulta oikein kunnon myräkkä tuulineen ja lumisateineen. Lähdettiin maihin. Jättisilakka ennätystäkään ei saatu rikotuksi. 32 senttinen johtaa edelleen kisaa.

Perjantaina Ammatikalastajaliitto ja Riista-kalatalouden tutkimuslaitos tuuletti Turussa vähän toisiaan. No, sinnehän kipparikin änkesi. Tilaisuuden alussa saivat kipparin hiljaiseksi. Sitä ei muuten tapahdu kovin usein. Liiton toimitusjohtaja Kim Jordas ja kipparin kalakaveri Bärbelistä, Olavi Sahlsten (liiton puheenjohtaja) kiittivät liiton kotisivuille linkin saanutta blogiamme. Annamme kuulemma myönteisen kuvan kalastajan arjesta. Lahjoittivat vielä Markku Saihan ottaman kuvan paatista.

Kippari sopertelee kiitoksia yllättävästä tunnustuksesta. Kuva M. Saiha
Nyt on kuva saanut paikan kotitoimiston seinällä ja kyllä siinä vähän kuohuvaakin otettiin, kun sitä seinään naulattiin.

12 kommenttia:

 1. Huomio ei tullut aiheetta !

  VastaaPoista
 2. Blogisi on mukavalla, rehellisellä tavalla avartanut ymmärrystä ammattikalastajan arjesta, etenkin troolikalastuksesta joka ei vapaa-ajankalastajalle ole tuttua.

  Vaikka alan koulutustilanne ei niin hyvältä näytäkään niin toivottavasti blogisi antaa alasta kiinnostuneille nuorille motivaatiota hakeutua alalle.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut!! Oikeaan osoitteeseen meni, on ollut erinomaisen kiintoisaa seurata Huovarin elämää... Ja onhan siellä paatilla nuori, toivottavasti tuleva kalastaja opissa.

  VastaaPoista
 4. Ehtoota. Kirjotin jo hetki sitten vahingossa vanhempaan viestiketjuun, joten laitan nyt vielä tänne saman: Eli, voinko alkaa harjoittamaan kalastusta " ammattimaisesti" jos hankin esim. pienen n. 5-metrisen pulpettiveneen ja suuren määrän verkkoja?!! Kalastaminen siis vasta haaveilu asteella, mutta kiinnostaa erityisen paljon!! Voitko antaa aloittelijalle vinkkiä mitä pitää huomioida yms. Meri/ rannikko kalastusta siis tahtoisin harjoittaa läpi vuoden. Terv. Vanha kalastustila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://huovari.blogspot.fi/2014/01/ammattikalastuksen-reunaehtoja.html
   tammikuun päivityksestä ammattikalastuksen reunaehtoja saat vähän vinkkejä. Pienten rannikkokalastusalusten rekisteröiminen saattaa tulla mahdolliseksi vielä tänä vuonna. Sitten pitää rekisteröityä ammattikalastja rekisteriin. Yksityisille vesille täytyy järjestää = vuokrata pääsy

   Poista
  2. Kiitos nopeasta vastauksesta! Se myös mietityttää että onko ns. Pienimuotoisella verkkokalastuksella edellytyksiä elättää itseään millään tavalla? Sukulaiset ja tutut ainakin suhtautuu kovin negatiivisesti ja epäillen asiaan..! Varmasti riippuu monesta asiasta, mutta onko mitään suuntaa antavaa vastausta, onko tuhoon tuomittu jo ajatuksenakin?

   Poista
  3. tuohon en osaa vastata. yritystoiminta ja ammatinharjoittaminen on aina itsestä kiinni. pitää koettaa luoda sellaiset puitteet, että onnistuu ja riskien kanssa on pystyttävä elämään. tulonmuodostuskin on epäsäännöllistä= sesongit

   Poista
 5. Myönteisen, mutta myös realistisen kuvan. Onneksi olkoon! Myönteisyys on varmasti sun oma elämänasenne ja ilman sitä tuota työtä olis varmaan tosi vaikeaa (ellei mahdotonta) tehdä.

  VastaaPoista
 6. No näinhän se varmaan on. Ja yrittäjänä tässä jo neljättä vuotta mennään, mutta jotenkin tuo kalastus touhu ollut aina haaveena. Hankala se jollakin tapaa on lähteä alalle josta ei ole minkäänlaista "kokemusta" ja parempaa tuntemusta, jospa sitä vielä rohkenisi!

  VastaaPoista
 7. silloin kun kalastuksesta saa 30% tuloista luokitellaan ns 1 ryhmän kalastjaksi, joka on oikeutettu mm erilaisiin EU tukiin

  VastaaPoista
 8. Kovasti paljon Onnea! Miähän oon ihan ylpeä nuoruuden naapurin pojasta! Mielenkiinnolla luen juttujasi. Varmaankin asiaan vakuttaa se, että isäni oli myös ammattikalastaja, vaikkakin kovastikin erityyppinen.

  VastaaPoista