perjantai 27. kesäkuuta 2014

Siivousta ja turismia

Eilinen iltapäivä ja ilta meni sadetta pidellessä. Päätettiin siivota messi ja styyrhytti. Pestiin paikat katosta lattiaan. Aikalailla sitä kertyy kaikenlaista pinttynyttä pintoihin.

Kippari pesee styyrhytin kattoa. Senverran vielä selkä taipuu.

Jussi joutuu käyttämään karhunkieltä ja vahvaa pesuainetta messin seiniin.
Seppä Ragnar ei sateelta saanut kaikkia sovittuja hommia tehdyksi. Ja taisi miehellä olla mielessä Rockabilly juhlat Tanskassa. Ragnar harrastaa jenkkiautoja ja kävi näyttämässä meillekin vuoden -61 Cadillac Devilleä. Sillä aikoo mennä viikonlopuksi juhlimaan.

Komia peli

Hienossa kunnossa. Kyllä kelpaa esitellä. Viisi muuta jenkkiä on miehellä vielä kotona.

Lomasesonki alkaa olemaan parhaimmilaan. Vierasvenesatamassa on masto poikineen ja joitakin jahteja on jo kalasatamankin laitureissa.

Huovari arvoisessa seurassa. Etualalla englantilainen jahti.

Hulppea perinnepursikin on kiinnittynyt sataman puolelle.

Meillä Suomessa kalasatamat koitetaan piilottaa näkymättömiin ja esimerkiksi Hangosta häädettiin kaikki kalapaatit pois jo kauan sitten. Täällä Ruotsin maalla kaikki on toisin. Kalasatamaa pidetään turistinähtävyytenä.

Turisteja kuljetetaan oikein junalla meitä fiskareita ihmettelemään.

Päätettiin Jussin kanssa ottaa osamme turismikakusta, kun matkalaisia oikein junalla meidän viereen kuskataan.

Yksi pariskunta tuli kyselemään kuulumisia ja puhelivat, että kyllä olisi sisämaan ihmiselle mukavaa päästä merelle kalaan. No, ei siinä kauaa mietitty, kun jo oltiin menossa. Taidetaankin siirtää telakointia ja aloittaa matkailukalastuksen harjoittaminen.

Anitta ja Olle, suu messingillä turskia pilkkimässä. Tuliko saalista? Sitä ei kuva kerro, mutta tyytyväiset matkailijat lähtivät jääpussin kanssa jatkamaan lomamatkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti