sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Paatti on lopultakin kuivilla

Muutama päivä on viettety, melkein lomailtu, sateisessa Simrishamnissa. Töitäkin on sentään saatu tehdyksi, ainakin vähäsen, eilen mm. asennettiin kalaruumaan valaistus ja muuta sellaista ja pari kirjaakin on tullut luetuksi. Tänäänkin vettä on tihuuttanut melkein koko päivän. Niin ja jalkapalloakin on tullut seuratuksi.

Eilisen kesäillan harmoniaa sateen tauottua. Iltanäkymä paatin laituripaikalta Bornholms Kajenia kohti.
Auringonlaskun säteet heijastuvat rantakadun ikkunoista.
Telakkamestari Johan lupasi lopulta , että tänään päästään telakkaan. Alunperin telakointi oli sovittu tulevaan kuukauden vaihteeseen. Oli kuitenkin mahdollista, että paatti saataisiin nostetuksi jo aikaisemminkin. Pari päivää etuajassa se ylösnosto onnistuisikin. Ajettiin Jussin kanssa samantien telakan viereen odottamaan ja vallattiin telakan asuntolasta majoitus itsellemme. Troolari"LAGUNA" SIN 50, laskettiin viiden maissa iltapäivällä alas ja sen jälkeen on meidän vuoro nostaa paatti kuivalle maalle.

Huovari telakan viereisessä kalalaiturissa Stand By.
Näkymä asuntolasta kalasatamaan ja siellä se Huovarikin näkyy olevan.
Laguna saatiin mereen suunnitelman mukaisesti. Suuren troolarin kotisatama on Simrishamn, kippari on kuvannut kerran sen vauhdikasta merellelähtöä. Videonpätkä löytyy linkistä Simrishamnin silakkatroolarit

Troolari Lagunaa lasketaan mereen.
Kovin vaikuttaa pieneltä hinaajalta tuo Lagunaa työntävä peräprutku, mutta tehtävänsä se täytti mallikkaasti.
Huovari on matkalla maalle, telakkamestari Johan ohjailee kelkkaa.
Siellä on ja pysyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti