maanantai 30. kesäkuuta 2014

Töissä telakalla, osa 1

Ensimmäinen, ja raskas, työpäivä takana. Urakkaamme kuului telineiden pystytys ja styyrpuurin puolen rosteripeltien irroitus. Saatiin tehdyksi, vaikka lujille ottikin auringon paahtaessa niskaan. Kipparilla on ainakin melkoisen pehmyt olo. Jussi taitaa olla paremmassa kunnossa, kun vielä puoli kuuden maissa ehdotteli, että eiköhän revitä nuo paapuurin pellitkin samantien. Ei tainnut olla tosissaan.

Saatiin peräämme vähän suurempi troolari. Paikallinen "COURAGE" SIN 602

Ei tullut peräkolaria, metri jäi rakoa.

Pellit on poissa. Ainakin ensimmäinen päivä pysyttiin aikataulussa.

Saaristomeren jäät ovat huolehtineet pohjamaalin poistosta tehokkaasti. Tummempi alue on ollut pellillä suojattuna.3 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne Ruottin maalle.

  Itselläni Merihyvän valmistamia pakastesilakkafileitä lautasella juuri nyt. Ruisleivän kanssa on kyllä oiva iltapala.
  Netistä ei vaan löydy tästä Sjögott firmasta oikein tietoa. Liekö Huovarin troolaamaa antia?

  VastaaPoista
 2. Suomen vesiltä saatavat silakat on olleet jo monta vuotta tosi pieniä. Luulen, että ruotsalaisten kollegojen pyytämistä kaloista on noi fileet tehty. Pääasia, että ovat hyviä. Ja kyllä se valmistja meidänkin silakoita sitten taas ostaa, kun saadaan sopivan kokoisia.

  Se, miksi silakat on niin pieniä nykyään johtuu monista luonnon olosuhteista. Itämereen ei oikein saatu pitkään aikaan kunnolla suolavettä ja silakka on kuitenkin suolaisen veden kala. Se ei vielä ole oikein oppinut syömään lisääntyneitä makeanveden planktoneita, vaikka sellaisiakin viitteitä on tutkijoilta jo saatu.
  Ja sitten kun mennään kalastuksen säätelyn vaikutuksiin niin aletaankin jo puhua politiikkaa ja siihen en osallistu, mutta vaikutuksensa silläkin on. :)

  VastaaPoista
 3. Tuotekortti kertoi silakan tulevan itämerestä ja tosiaan Ruotsista.
  http://217.149.52.9/~salmonfa/wp-content/uploads/2013/06/silakkafile.pdf

  VastaaPoista