sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Satunnaisia kulkijoita Saaristomerellä

Eilinen lauantaipäivä oli tämän kevään komeimpia. Vedettiin troolia Seilin, Orhisaaren ja Rymättylän Länsiaukon tienoilla. Laivoja veneilijöitä oli meidän lisäksi paljon liikkeellä.

Alkutalven paksut silakkaparvet ovat harventuneet, mikä tarkoittaa pidentyneitä työvuoroja Huovarilla. Troolia on vedettävä pitkiä matkoja, jotta pussinperälle kertyisi saalista. Onneksi päivän valoisakin aika on jo aika pitkä. Ei tarvitse pimeässä koko aikaa rönytä.

Täksi päiväksi säätiedotus lupaili kovaa tuulta. Tuulen nopeuden piti nousta jopa yhdeksääntoista sekuntimetriin iltapäivällä. Lähdettiin kalaan aamu neljältä, pimeässä, vaikka juuri kehuin pitkää valoisaa aikaa. Tavoitteena oli päästä tuulen alta pois. Ja hyvin päästiinkin. Oltiin maissa jo ennen kahta, eikä tuultakaan tullut. Ei vara venettä kaada. Saatiin sentään saalistakin jonkinverran.

Eilinen kaunis kevätsää muuttui sateisen harmaaksi sunnuntaiksi. Koostin videopätkän eilisistä ja tämänpäiväisistä otoksista. Eilen oltiin Insinööri Petterssonin, eli Seilin riutan tienoilla. Noilla apajilla troolaamme usein vilkkaan laivaliikenteen seassa. Sieltä siirrytään Pähkinäisten tienoille. Rannanpuoleinen paatti kulkeen noin kymmenen metrin päässä Rukamaan kärjen kallioista. Viimeinen otos on kuvattu Hevonkackin länsipuolella. Kevään ensimmäisiä purjehtijoita oli liikkeellä juuri alkavassa vesisateessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti