maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulu tulee. Troolari Huovarin graavikalaresepti.

Saatiin eilen yksi siika. Graavaamme sen nyt kaveriltamme Eerolta saadun ohjeen mukaan. Reseptin olemme omineet itsellemme ja kutsutaan sitä Troolari Huovarin graaviksi.

Siika on fileoitu eilen ja graavattu ihan tavalliseen tapaan. Pikkuisen sokeria pintaan ja merisuolaa päälle. Saa kypsyä yön yli. Muut tarvittavat aineet ovat ohuen  ohuiksi siivuiksi leikattua sipulia, ruokaöljyä ja mustapippuria.
Fileestä poistetaan lihasruodot. Ylimääräinen suola on pyyhitty pois.
Seuraavaksi graavattu ruodoton filee siivutetaan ja siivut laitetaan astiaan.
Sipulisuikaleet, siiansiivut, hyppysellinen pippuria ja loraus öljyä päälle.
Ainekset sekoitetaan keskenään. Annetaan maustua ja tasaantua muutama tunti. Öljy pitää siivut tuoreina ja pehmeinä monta päivää eivätkä ne suolaannu enää lisää.
Valmista tuli. Voi nauttia miten tahansa. Tässä perinteinen ruisleipägraavi.
Graavileivät tarjoillaan tasapainotetun kompassin päältä. Muutkin tavat ovat sopivia.
Makuasioista voi aina kiistellä, kumpi on komeampi syötävä vai syöjä?
Samalla reseptillä voi valmistaa siian lisäksi lohta, taimenta ja kirjolohta. Norsseja ja muikkuja emme ole kokeilleet.



6 kommenttia:

  1. Tuo öljy kuulostaa mielenkiintoiselta. Vaikuttaako se suolan määrään?

    T: Latosaaren Affena

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. Yleensähän graavattu suolaantuu lisää ja kovettuu ajan myötä, mutta noin pysyy kuosissa pitkään. Ei ole kukaan vielä moittinut reseptiä maistettuaan. Voihan tietysti olla, etteivät ole kehdanneet.

    VastaaPoista
  3. Pitää kokeilla ton öljyn kanssa. Nam.. ja toi ruisleipä..

    VastaaPoista
  4. Uusi kokki onkin keittiömestari, joka on palkannut sen vanhan kokin töihin.

    VastaaPoista
  5. Tämän blogin löytäminen oli aihepiirinsä osalta mukavaa ja varsinkin, kun näyttää sisältävän maukkaita ruokaohjeitakin! Kiitos!

    VastaaPoista