Fileestä poistetaan lihasruodot. Ylimääräinen suola on pyyhitty pois. |
Seuraavaksi graavattu ruodoton filee siivutetaan ja siivut laitetaan astiaan. |
Sipulisuikaleet, siiansiivut, hyppysellinen pippuria ja loraus öljyä päälle. |
Ainekset sekoitetaan keskenään. Annetaan maustua ja tasaantua muutama tunti. Öljy pitää siivut tuoreina ja pehmeinä monta päivää eivätkä ne suolaannu enää lisää. |
Valmista tuli. Voi nauttia miten tahansa. Tässä perinteinen ruisleipägraavi. |
Graavileivät tarjoillaan tasapainotetun kompassin päältä. Muutkin tavat ovat sopivia. |
Makuasioista voi aina kiistellä, kumpi on komeampi syötävä vai syöjä? |
Tuo öljy kuulostaa mielenkiintoiselta. Vaikuttaako se suolan määrään?
VastaaPoistaT: Latosaaren Affena
Kannattaa kokeilla. Yleensähän graavattu suolaantuu lisää ja kovettuu ajan myötä, mutta noin pysyy kuosissa pitkään. Ei ole kukaan vielä moittinut reseptiä maistettuaan. Voihan tietysti olla, etteivät ole kehdanneet.
VastaaPoistaPitää kokeilla ton öljyn kanssa. Nam.. ja toi ruisleipä..
VastaaPoistaUusi kokki onkin keittiömestari, joka on palkannut sen vanhan kokin töihin.
VastaaPoistaJoku roti sentään pitää paatissa olla
PoistaTämän blogin löytäminen oli aihepiirinsä osalta mukavaa ja varsinkin, kun näyttää sisältävän maukkaita ruokaohjeitakin! Kiitos!
VastaaPoista