lauantai 23. tammikuuta 2016

Stoppi tuli

Keskiviikkona oltiin vielä toiveikkaita. Kelien piti lauhtuman, mutta toisin kävi. Tuli pari oikein kunnon pakkasyötä ja niiden myötä Airiston selkäkin jäätyi kokonaan. Ajettiin aamulla ulos Hankasta ja heti kyllä selvisi, että tänään ei kalasteta eikä ihan lähipäivinäkään.

Aamulla Hankasta ulos ajettaessa meri näytti talviselta
Linjalaivojen väylällä jäät olivat kappaleina. Muuten ei paljon sulaa näkynyt. Taustalla Majholmen juuri ennen auringonnousua.
Oltiin jo aikaisemmin Jussin kanssa sovittu, ettei tänä talvena mennä etelään turskanpyyntiin. Sen vuoksi lähdettiin nyt sitten Rokkiallin kanssa Naantaliin pitämään pientä paussia. Huolletaan miehistöä ja ehkä vähän paattiakin, riipuen tietysti tulevan kalastustauon pituudesta. Vuoden 2014 talvella laitettiin pestit kiinni tammikuun kahdeskymmenes ja takaisin kalaan päästiin kolmen viikon kuluttua.  Viime vuonna jäitä ei tullut ensinkään, mutta sellaisia talvia on ollut harvassa. Edellisen kerran kuulemma yhtä vähäjäistä talvea vietettiin 60-luvun alussa.

Viking Amorella tulee meitä vastaan Airistolla
Linjalaivaliikenne rikkoo jäät tehokkaasti. Laivojen nopeuksiin ei mokoma riite vielä vaikuta mitenkään. Paritroolin vetäminen tuollaisessa kymmen senttisessä jäässä on jo melkein mahdotonta.
Ruotsalainen tankkeri ASTORIA on matkalla Naantaliin ja ohittaa meidät Ruissalon tienoilla.
Annettiin ASTORIALLE tilaa ja sen jälkeen päästään kurvaamaan avoimeen jääränniin.
Siellä Naantalin rannassa ne kaverukset odottelevat lauhempia kelejä.
Tämän päivän jääkartasta näkyy miten koko Airisto ja meidän muutkin vetoalueet ovat nyt jäiden valtaamat.
Suomalaisen jääkartan symboleita
Nyt toivotaan talven selän pikaista taittumista. Apajille palataan niin pian kuin suinkin. Toivotamme kaikille blogin seuraajille hyviä talvikelejä jokaisen maun mukaan.


4 kommenttia: