lauantai 9. huhtikuuta 2016

Lauantai-illan huumaa Röölässä

Tämmöinen päivä tänään. Aamulla kuuden maissa pestit irti ja menoksi. Aurinko oli juuri nousemassa idässä pilvien takana.

Työpaikan maisemia. Nouseva aurinko on värjännyt pilvet hehkuvan punaisiksi.
Ei mennyt kauaakaan, kun sumu laskeutui meren ylle. Ajettiin Laupusista sisemmälle saaristooon ja aloitettiin kalastus Rokkiallin kanssa kahdeksan jälkeen. Sumua riitti pitkälle pävään. Kokeiltiin kalaonnea pitkästä aikaa Airistollakin. Ei olisi kannattanut. Saalis jäi aivan mitättömäksi. Sitä ei kannattanut lähteä viemään kolmen tunnin ajomatkan päähän Laupusiin. Suunnattiin keula Röölään.

Edellisessä postauksessa kehuttiin sivusaaliiksi saadulla ahvenella. Nyt niitä saatiin jo toinenkin. Kummallekin miehistön jäsenelle riitti kaksi ahvenfilettä. Täydennettin annosta silakoilla. Muuten olisi voinut jäädä nälkä ja siitähän voi tulla vihaiseksi, etenkin kun tuo päivän saaliskin jäi kehnoksi.
Ei ole kesäkausi vielä alkanut Röölän rannassa. Minkäälaista liikettä ei ollut havaittavissa. Kuppila on kiinni eikä kaupan ovikaan auennut. Hiljaista on täällä lauantai-illan huuma, ei edes humise.

Hiljainen on kylätie ja kylän satama.
Kaverukset kihnuttavat kylki kyljessä. Muuta liikettä ei ole havaittavissa.
Röölä netissä


1 kommentti:

  1. Eipä taida montaa viikkoa mennä kun Röölässä on ihan toinen meininki lauantai-iltana.
    Olipa sitten ahvensaalis ihan yhtä suuri Latosaaren verkossakin. Tosin nekin sai kissa ja itte jouduttiin tyytymään makkaraan...

    VastaaPoista