Päivitetään tuota edellistä blogipostausta vielä vähän.
Katsokaa alla olevasta linkistä miten Suomen silakka- ja kilohailikiintiöt lakiuudistuksen myötä jakautuivat. Aika pieni joukko niitä on tähänkin asti kalastanut. Ei tämä niin kovin houkuttelevaa työtä ole, että tänne pilvin pimein väkeä olisi ollut tunkemassa.
Maa- ja metsätalousministeriön tiedote
Tuo linkki ei paljoa avannut. Löytyykö jostain julkisuudelle avointa linkkiä, josta selviäisi mm. miten eräät julkkispojat ilman saalishistoriaa saivat kiintiöitä...
VastaaPoistaT: Affena
Ei löydy. Ja ihan yleisenä ongelmanan on se, että ministeriö on julistanut tiedot salaisiksi. Edes omien siirrettävien käyttö-oikeuksien oikeellisuutta on mahdotonta tarkistaa ilman valitusta joka on lähetettävä Turun hallinto-oikeuteen. Sama koskee tälle vuodelle jaettua kiintiötä sillä sehän riippuu siirrettävästä käyttö-oikeudesta. Siis molemmista päätöksistä on valitettava, jos haluaa nähdä onko niiden perusteet oikein. Tyypillistä Maa- ja metsätalousministeriön salailupolitiikkaa. Monissa naapurimaissa nämä ovat julkista tietoa.
PoistaEpäilen suuresti, että hallinto-oikeus toteaisi tietojen olevan julkisia. Suomessa hallinto monesti pyrkii salaamaan asioita ilman laillisia perusteita.
VastaaPoista