lauantai 16. tammikuuta 2016

Talvimatkailua

Käväistiin eilen pikaisesti kotona. Mukavaahan siellä olisi viikonloppua viettää, mutta tämä kalastus voi loppua lyhyeen. Yhtään ylimääräistä päivää ei nyt voi viettää poissa apajilta.

Odotettiin aamun valkenemista ja lähdettiin vasta sen jälkeen liikkeelle. Murrettiin alkajaisiksi vähän jäitä Laupusten laiturin edestä. Saatiin kaunis tyyni matkailusää ja ajeletiin välillä ihan kävelyvauhdilla kohti Innamon luona odottavaa Rokkiallia.

Videopätkässä pieni maistiainen matkailusta talven sinessä.


Jäitä riitti Laupusista koko matkalle Innamoon asti. Osa oli onneksi vielä ihan ohutta ja luntakin oli satanut jään päälle. Se estää tehokkaasti jään vahvistumista. Yllättävän paljon sitä kuitenkin oli tullut lisää sitten torstai illan.

Sivuutammme Mustaluodon loistoa. Keskiviikkona tästä vielä vedettiin troolia.
Trooli laskettiin ohuen riitteen joukkoon ja sitä riitti koko vedon ajan Innamosta Orhisaaren taakse, missä pyydys koettiin illan pimetessä. Jäälauttoja on sen verran liikkellä ettei haluttu jatkaa kalastamista pimeässä. Vaijerit voi nousta jäälautan päälle ja silloin trooliinkin voi mennä jäätä sisään tai sondikaapeli voi katketa.

Noin ohut jää ei ihan taida vielä kantaa retkiluistelijoita tai pilkkijöitä eikä se meidän kalastustakaan paljoa haittaa. Äggskärien merimetsoluodot talviasussa.
Kurvattiin yöksi väylän syrjään Hankaan odottamaan aamua. Jatketaan silkoitten jahtaamista taas huomenna päivän valjettua.6 kommenttia:

 1. Miten tuo lasikuidutettu vesiraja kestää uudessa teräsjäässä ajoa? Keulan muoto kun ei ole ihan jäänsärkijämallia.
  t. Affena

  VastaaPoista
 2. Hyvin on kestänyt. Antifouling on tietenkin kulunut pois vesilinjasta. Itse asiassa jäät on aika pehmeitä. Syynä siihen ilmeisesti lämmin vesi vähän syvemmällä. Pari päivää ollut vähän leudompaa ja jäät on huvenneeet ja tulleet reikäisiksi.

  VastaaPoista
 3. Turkulaisilla on kaikki teräsjäätä, odottakaa nyt sen verran että kestää edes kävellä.

  VastaaPoista
 4. Piti oikein Amorellalla käydä katsastamassa Huovarin troolivesiä, kyllä näytti Airiston rantavesistä lähtien aika jäiseltä vedet. Kihtin alkupää Airistolta oli ihan talvinen kohta, karvalakin kokoisia jäämurikoita väylä täynnä. Tukholmaan savuttaessa ja lähtiessä oli tunninverran aivan talvista kolinaa ulkokyljissä, olisiko ruottalaisten jäät olleen kovempia kuin suomalaisten Kihtillä. Kyllä se on troolaus noilla Huovarin käyttämillä vesillä tosimiesten hommaa näillä keleillä. Saaliin rahti ja lossaus Laupusiin on myös varmaan tosirankka reissu ja kallis lisäkulu kustannuksiin. Tsemppiä!

  Reissuvaatteita päälle vetäessä huomioin vyön kutistuneen tai lyhentyneen, voiko viikotttainen annos, runsas puolikiloa silakkafileitä olla liikaa?

  Sään lauhtumista odotellen. Honk Konkin ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin ne silakat, taitaa olla jokin muu ravintoaine mikä vyön kutistumisen aiheuttaa.

   Poista
 5. Olisiko Nauvon Käldingeen mahdollista viedä saalis ? Olisi lähempänä ja Nea rikkoo mahdolliset jäät aamuin illoin.

  VastaaPoista